Løpetrening og vektreduksjon

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Løping er en utrolig populær måte å trene på, og er knyttet til mange helsemessige fordeler, samtidig som det kan være den beste måten å gå ned i vekt på.

Løping kan øke forbrenningen din

Hvis du går ned i vekt, må du forbrenne mer kalorier enn du spiser, og løpetrening kan hjelpe deg. Løping er et flott alternativ, da det forbrenner mer kalorier enn de fleste andre typer trening, fordi det krever mange forskjellige muskler å jobbe hardt sammen.

Spesielt intervalltrening med høy intensitet (HIIT) som involverer løping, forbrenner flest kalorier per minutt ved å bruke forskjellige muskler med maksimal kraft. Forskjellen i kaloriforbrenning ved løping versus andre øvelser støttes av forskning. For eksempel sammenlignet en studie med 12 menn og 12 kvinner hvor mange flere kalorier de som løp 1.600 meter forbrente enn å gå på samme avstand på både tredemølle og bane. Resultatene viste at det å løpe på tredemøll i gjennomsnitt brente 33 flere kalorier enn å gå, og å løpe distansen på bane brente 35 flere kalorier enn å gå.

33–35 kalorier virker kanskje ikke som en stor forskjell i begynnelsen, men over 16 kan dette tilsvare å brenne 330–350 flere kalorier enn å gå på samme avstand.

Relatert: Aldri gå glipp av en løpetrening igjen

Høyintensitetstrening øker forbrenningen av kalorier etter trening

Å trene regelmessig vil hjelpe deg å gå ned i vekt, men bare noen få typer trening vil fortsette å forbrenne kalorier selv etter at du er ferdig med å trene. Høyintensive former for løping som bakkeintervaller og sprintintervaller, kan fortsette å forbrenne kalorier opptil 48 timer etter at du har trent. Denne treningen bruker mange muskler og trenger mer energi etterpå for å komme seg. Flere studier har funnet at «etterforbrenningseffekten» kan hjelpe deg med å forbrenne betydelig flere kalorier over tid.

Høyintensiv løping undertrykker appetitten

Løping kan hjelpe deg med å gå ned i vekt ved å senke produksjonen av sulthormoner og øke produksjonen av metthetshormoner. Mange studier har funnet at moderat til høy intensitet aerob trening som å løpe er rettet mot skadelig magefett, selv uten diettendringer.

Relatert: Løpetrening for 10 km

Hvordan komme i gang med løpetrening

Løping er en effektiv treningsform, og det er ikke mye utstyr som kreves for å komme i gang. Dette inkluderer gode løpesko, en vannflaske og løpeshorts, tights eller komfortable bukser. Det anbefales sterkt for kvinner å bruke sports-BH mens de løper for å redusere smerte. Refleksutstyr anbefales også hvis du planlegger å løpe tidlig eller sent på kvelden. Dette vil bidra til å forhindre ulykker.

Her er noen grunnleggende ting du bør vite før du begynner å løpe:

  • Frekvens: For å komme i gang, ha som mål å løpe 2-4 dager per uke. Dette gir nok restitusjonstid mellom treningsøktene.
  • Varm opp: Før hver løpetrening er det viktig å varme opp for å forberede kroppen din på belastningen. Gå og jogge i 10 minutter før du starter på løpetreningen.
  • Kjøle ned: På slutten av løpeturen, sørg for å kjøler deg ned med 5-10 minutters jogging/gange, og reduser hastigheten gradvis mens du går.
  • Total tid: Starte med rundt 30 minutter løping/gå totalt. Dette bør inkludere 10 minutter for oppvarming, 5 minutter for nedkjøling og 15 minutter løping / gange imellom.

Relaterte artikler:

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren