Løpetrening for barn

Hvis du ser på barn på en lekeplass, på fotballbanen eller bare prøver å ta bussen, vil du legge merke til at de løper med et enkelt, naturlig steg. Lær mer om løpetrening for barn.

Som å gå, danse, hoppe tau, sykle eller drive med lagidrett, er løping en utmerket måte å hjelpe med å innlemme de 60 minuttene av daglig aktivitet som anbefales for barn.

I en tid med skjermavhengighet kan det hende at barn trenger å komme seg ut og løpe mer enn noen gang. Selv om du kan begynne å løpe senere i livet og bedre hjertehelsen din, gjelder ikke det samme i samme grad når det gjelder beina våre. Ifølge forskning øker løpingen dramatisk beinstyrken hos tidlige pasienter og kan avverge osteoporose. Andre fordeler ved å løpe tidlig kan være forbedret søvn, økt selvtillit, redusert risiko for å utvikle type 2-diabetes og lavere blodtrykk og kolesterolnivå i blodet.

Fysisk aktivitet, som løping, for barn kan forbedre konsentrasjon, karakterer og testresultater. Det å ha tillit til å prøve noe nytt, holde seg til en rutine og evnen til å sette seg og oppnå mål, er livsstilsforbedrende fordeler.

Gjør løping motiverende

Så hva er den beste måten å få barna i gang med løping? For barn som generelt er inaktive, er det anbefalt å begynne å gå med dem og gradvis øke tid og avstand. Til slutt kan du introdusere løping, som å løpe til postkassen, gatehjørnet eller et tre. Hvis foreldrene også er løpere, kan de være med barna på en løpetur gi muligheten til å undervise i løpeteknikk og sikkerhet.

Løping er en fin måte for familier å knytte bånd på, for å lære små barn om hva kroppen og sinnet er i stand til og å innpode en livslang kjærlighet til helse, styrke og utholdenhet.

Relaterte artikler:

Styrkeøvelser for barn

Fotballøvelser barn

Om forfatteren