SKOBONANZA!

OPPTIL 40%

RABATT

PÅ ALT FRA LØPESKO TIL FJELLSTØVLER!


HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!

Løpeteknikk på tredemølle

Lær mer om løpeteknikk på tredemølle, og hvordan du kan løpe på tredemølle for best mulig løpsøkonomi og effekt.

Teknikk når du løper på tredemølle

Effektiv løpeteknikk er også viktig når du trener løping på tredemølle, og teknikken skiller seg ikke veldig fra løpeteknikk ute. Når du skal trene opp løpeteknikk på mølle, kan du gjøre det variert ved å legge inn stigning og trene med variert intensitet. Ha som et viktig mål når du trener løper på mølle at foten skal være kortest tid nede i underlaget som mulig. En viktig ting du bør være oppmerksom på når du trener på tredemølle, er at manglende luftmotstand og det at du ikke har frasparket du har når du trener ute, er at steget kan bli dårligere enn hvis du løper ute. Derfor er variasjon viktig, og du bør alltid trene på mølle med 1-2 prosent stigning for å kompensere for noe av dette.

Teknikk når du trener på mølla

Nedenfor kommer noen tips for hva som kan være lurt å tenke på med løpeteknikk på tredemølle.

  • Vær bevisst på å skyve hofte frem for hvert løpesteg du tar
  • Ha en lett fremoverlent holdning når du løper på tredemølle
  • Se fremover, ikke ned i bakken
  • Du skal lande på forfot, ikke hæl
  • Tenk at du skal touche båndet på mølla, ikke treffe den
  • Tenk deg at du skal rulle for hvert løpesteg
  • Foten skal treffe båndet like under hofta og skulderen
  • Kneet skal opp og frem for hvert løpesteg
  • Vær avslappet i skuldre og nakke
  • Vær bevisst at du skal bruke minst mulig energi, og på samme tid ha best mulig fremdrift

Forbedre løpeteknikk på tredemølle

Å endre løpeteknikken kan være vanskelig, men det er spesielt ett grep du kan ta for å få en forbedret løpeteknikk. Mange løpere tar for lange steg når du løper, og konsekvensen av det kan være at de lander på hælen for hvert steg de tar. Når du lander på hælen vil du bremse farten for hvert løpesteg du tar, og treffe bakken tungt med beinet i en stilling som ikke er bra med tanke på skader. Lander du på hælen når du løper, kan det på sikt øke risikoen for skader dramatisk. Målet ditt bør derfor være å korte ned på steglengden, og heller øke stegfrekvensen. Kortere steg kan gjøre at du lander mer riktig med foten under hofta. Når foten lander under hofta, vil tiden er i kontakt med bakken være mindre, noe som igjen betyr mindre friksjon og redusert risiko for skader. Ideelt bør du ha en stegfrekvens som ligger mellom 170-180 steg i minuttet.

Bedre løpeteknikk på tredemølle med stigning

Å trene løping med stigning på tredemølle, kan gjøre det enklere å forbedre løpeteknikk. Du blir tvunget til å løpe mer riktig når du løper i motbakker. Du korter ned på steglengden og øker stegfrekvensen. Du må opp og over med hofta for hvert steg, og løfte knærne skikkelig når du løper i motbakker. Belastningen på kroppen blir også mindre når du løper på mølle med stigning, fordi farten er mindre, og du belaster på en annen måte enn hvis du løper i flate partier.

Relaterte artikler:

Gå fort på tredemølle

Løping på tredemølle

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

SKOBONANZA!

OPPTIL 40% RABATT

PÅ ALT FRA LØPESKO TIL FJELLSTØVLER!

HØSTTURER!

OPPTIL 40% RABATT!