Løpe Sentrumsløpet med negativ splitt

Lær mer om hvordan du kan løpe Sentrumsløpet med negativ splitt, og hvordan du kan beregne dine splittider enkelt og raskt med en splittidkalkulator.

Strategi for gjennomføring av Sentrumsløpet

Du bør legge en strategi for hvordan du ønsker å gjennomføre Sentrumsløpet. Målet ditt bør være å øke farten gjennom hele løpet, slik at du gjennomfører en raskere andre halvdel av Sentrumsløpet enn den første. Da løper du Sentrumsløpet med negativ splitt. De aller fleste mosjonistløpere, løper med positiv splitt, som vil si at de løper andre halvdel av løpet saktere enn første. Ofte taper løpere mye tid i siste halvdel av løpet, og årsaken er ofte at det har blitt løpt for hardt tidlig i løpet. Med enkle grep kan du løpe Sentrumsløpet med negativ splitt, og spare sekunder og minutter på å løpe raskere gjennom hele distansen, fra start til mål.

Hvordan gjennomføre Sentrumsløpet med negativ splitt

For at du skal greie å gjennomføre Sentrumsløpet med negativ splitt, må du ta det roligere de første kilometerne av løpet. Og når vi vet at det er jevn stigning de første 3 kilometerne av løpet, blir det ekstra viktig å disponere kreftene riktig. Åpner du for hardt her, risikerer du å gå på en smell senere, og det vil bli veldig vanskelig å gjennomføre en raskere andre halvdel av Sentrumsløpet. Derfor må du ta det ekstra rolig i motbakkene opp til Frognerparken. Det du «taper» i denne fasen av Sentrumsløpet, kan du ta igjen i fullt monn i de lettere partiene av løypa. Ha som mål å løpe progressivt raskere når det går nedover igjen fra Frognerparken, og bruk spurtegenskapene i den lille kneika opp Karl Johan mot slutten av løpet.

Relaterte artikler:

Treningsprogram for Sentrumsløpet

Tempotrening når du skal løpe Sentrumsløpet

Om forfatteren

Legg inn kommentar