Løpe Sentrumsløpet med negativ splitt

0
55
Løpe Sentrumsløpet med negativ splitt

Lær mer om hvordan du kan løpe Sentrumsløpet med negativ splitt, og hvordan du kan beregne dine splittider enkelt og raskt med en splittidkalkulator.

Strategi for gjennomføring av Sentrumsløpet

Du bør legge en strategi for hvordan du ønsker å gjennomføre Sentrumsløpet. Målet ditt bør være å øke farten gjennom hele løpet, slik at du gjennomfører en raskere andre halvdel av Sentrumsløpet enn den første. Da løper du Sentrumsløpet med negativ splitt. De aller fleste mosjonistløpere, løper med positiv splitt, som vil si at de løper andre halvdel av løpet saktere enn første. Ofte taper løpere mye tid i siste halvdel av løpet, og årsaken er ofte at det har blitt løpt for hardt tidlig i løpet. Med enkle grep kan du løpe Sentrumsløpet med negativ splitt, og spare sekunder og minutter på å løpe raskere gjennom hele distansen, fra start til mål.

Hvordan beregne dine splittider for Sentrumsløpet

SpurtCalc er et sett med flere kalkulatorer du kan bruke for å beregne tid og fart på distansene du ønsker. En av dem er ‘Kalkulator for å beregne splittid’ Scroll ned til kalkulatoren og legg inn distanse, tid, lengde på splitt og negativ eller positiv splitt. Velg negativ splitt for å beregne dine splittider for Sentrumsløpet. Du kan velge en negativ splitt på alt fra 1-3 prosent (artikkelen fortsetter under kalkulatorene).

Når du har lagt inn dataene for Sentrumsløpet, vil du få hastigheten du må holde for å gjennomføre distansen med negativ splitt.

Hvordan gjennomføre Sentrumsløpet med negativ splitt

For at du skal greie å gjennomføre Sentrumsløpet med negativ splitt, må du ta det roligere de første kilometerne av løpet. Og når vi vet at det er jevn stigning de første 3 kilometerne av løpet, blir det ekstra viktig å disponere kreftene riktig. Åpner du for hardt her, risikerer du å gå på en smell senere, og det vil bli veldig vanskelig å gjennomføre en raskere andre halvdel av Sentrumsløpet. Derfor må du ta det ekstra rolig i motbakkene opp til Frognerparken. Det du «taper» i denne fasen av Sentrumsløpet, kan du ta igjen i fullt monn i de lettere partiene av løypa. Ha som mål å løpe progressivt raskere når det går nedover igjen fra Frognerparken, og bruk spurtegenskapene i den lille kneika opp Karl Johan mot slutten av løpet.

Relaterte artikler:

Treningsprogram for Sentrumsløpet

Tempotrening når du skal løpe Sentrumsløpet