HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40% FØR DET ER FOR SENT


Løpe Oslo maraton med negativ splitt

Lær hvordan du kan trene for og løpe Oslo maraton med negativ splitt, og hvordan du kan bruke en løpekalkulator for å beregne dine splittider.

Negativ splitt på Oslo maraton

Å løpe Oslo maraton på negativ splitt betyr at du har en raskere siste halvdel av maraton enn den første. Ideelt bør du ha gradvis raskere kilometertider utover i løpet, når du løper Oslo maraton. Mange mosjonistløper taper mye tid mot slutten av Oslo maraton, fordi de ikke greier å opprettholde tempoet i den sisten delen av løpet. Det kan med andre ord være mange minutter å spare ved å løpe Oslo maraton med negativ splitt.

Hvordan løpe Oslo maraton med negativ splitt

Legg en strategi for hvordan du tenker å gjennomføre Oslo maraton. Ha klart for deg hvilket tempo og intensitet du tenker ha de første kilometerne av løpet, og hvor hardt du tenker å løpe i de bratte stigningene i Oslo maraton. Når du har som mål å løpe Oslo maraton med negativ splitt, må du ikke åpne for hardt og bruke for mange krefter den første runden av maraton. Åpne i et tempo som er 10-15 sekunder saktere enn det du er godt for, og hold dette tempoet i omtrent 5 km. Deretter kan du ha en gradvis økning i tempo utover i løpet. Ta høyde for at dagsform og temperatur på løpsdagen kan påvirke hvilket tempoet du skal holde når du løper Oslo maraton. Husk at målet ditt er å løpe siste halvdel av Oslo maraton enn første, og da må du ha nok krefter igjen. I tillegg til det å åpne for hardt, er det sliten muskulatur som vil være den største hindringen når du skal løpe Oslo maraton med negativ splitt. Når du har igjen 10-15 km igjen av Oslo maraton, vil du kjenne det i muskulaturen. Det er derfor viktig at du er godt trent, og har et solid grunnlag gjennom mange langturer i forkant av Oslo maraton.

Relaterte artikler:

Hvordan løpe Oslo maraton

Treningsprogram for Oslo maraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Av Spurt

HØSTTURER!

SPAR OPPTIL 40%

Ultra Omega 3 er den ferskeste og reneste norske lakse-omega 3 som finnes på markedet