Løpe Oslo maraton med negativ splitt

Lær hvordan du kan trene for og løpe Oslo maraton med negativ splitt, og hvordan du kan bruke en løpekalkulator for å beregne dine splittider.

Negativ splitt på Oslo maraton

Å løpe Oslo maraton på negativ splitt betyr at du har en raskere siste halvdel av maraton enn den første. Ideelt bør du ha gradvis raskere kilometertider utover i løpet, når du løper Oslo maraton. Mange mosjonistløper taper mye tid mot slutten av Oslo maraton, fordi de ikke greier å opprettholde tempoet i den sisten delen av løpet. Det kan med andre ord være mange minutter å spare ved å løpe Oslo maraton med negativ splitt.

Hvordan løpe Oslo maraton med negativ splitt

Legg en strategi for hvordan du tenker å gjennomføre Oslo maraton. Ha klart for deg hvilket tempo og intensitet du tenker ha de første kilometerne av løpet, og hvor hardt du tenker å løpe i de bratte stigningene i Oslo maraton. Når du har som mål å løpe Oslo maraton med negativ splitt, må du ikke åpne for hardt og bruke for mange krefter den første runden av maraton. Åpne i et tempo som er 10-15 sekunder saktere enn det du er godt for, og hold dette tempoet i omtrent 5 km. Deretter kan du ha en gradvis økning i tempo utover i løpet. Ta høyde for at dagsform og temperatur på løpsdagen kan påvirke hvilket tempoet du skal holde når du løper Oslo maraton. Husk at målet ditt er å løpe siste halvdel av Oslo maraton enn første, og da må du ha nok krefter igjen. I tillegg til det å åpne for hardt, er det sliten muskulatur som vil være den største hindringen når du skal løpe Oslo maraton med negativ splitt. Når du har igjen 10-15 km igjen av Oslo maraton, vil du kjenne det i muskulaturen. Det er derfor viktig at du er godt trent, og har et solid grunnlag gjennom mange langturer i forkant av Oslo maraton.

Relaterte artikler:

Hvordan løpe Oslo maraton

Treningsprogram for Oslo maraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar