Løpe med barnevogn

Å løpe med barnevogn kan være en fantastisk måte å komme seg i form etter graviditeten, eller under pappapermisjon. Lær hvordan du skal komme i gang med løping med barnevogn.

Jogge med barnevogn

Har du ingen barnepasser, men trenger sårt å komme i gang med trening? Da kan det å løpe med barnevogn være en effektiv måte å komme i form på. Du får trening og barnet får frisk luft og gleden av å se mamma og/eller pappa svette seg gjennom treningsøkt (avhengig av hvilken vei vogna er vendt). Å jogge med vogn kan faktisk gi deg enda bedre trening, i og med at du må skyve på en barnevogn gjennom hele treningsøkta. Hvis du ønsker en så lett som mulig vogn du kan løpe med, så får du rene løpevogner med store hjul og minimal vekt. Ulempen med disse kan være at komforten for barnet er dårligere. Det er derfor ingenting i veien for å løpe kortere turer med en vanlig barnevogn.

Hvordan løpe med barnevogn

Første bud er å løpe sikkert med barnevogn. Du bør derfor unngå å løpe utenom fortau eller gangvei. Det kan nemlig være mer krevende å følge med på trafikken når du på samme tid løper og skyver en vogn foran deg. Løpe med vogn når barnet skal sove. Noen unger elsker å ligge i vogn, andre gjør det ikke. Å la barnet få en joggetur mens det sover er fantastisk! Velg en løype som ikke er altfor krevende de første gangene du løper, og øke vanskelighetsgraden etter hvert som du blir i bedre form. Det kan være lurt å ikke dra avgårde altfor langt hjemmefra, hvis barnet finner ut at dette absolutt ikke er noe for han eller henne. Ha også med mat, drikke og bleieskift.

Kalorier du forbrenner når du løper med barnevogn

Med SpurtCalorie kan du estimere hvor mange kalorier du kan forbrenne når du går tur med barnevogn, og når du løper. For å ha et mer riktig estimat for kaloriforbrenning når du løper med barnevogn, kan du velge aktiviteten (Løping (moderat intensitet)).

Legg inn vekt, aktivitet (som over) og tiden du løper med barnevogn. Sammenligne gjerne med hvor mange kalorier du forbrenner når du går tur med barnevogn.

Veier du 70 kg og løper med moderat intensitet, kan det gi et estimert kaloriforbruk på 826 kcal. Snakk om god effekt når du er ute og løper med barnevogn!

Relaterte artikler:

Hvor mange kalorier forbrenner du med å gå med barnevogn?

Gå tur som trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar