HØSTTURER!

OPPTIL 40%

RABATT!


Løpe langt eller kort

Løpe langt eller kort. Lær mer om når du bør løpe langt eller kort og hvordan du kan variere løpingen for best mulig treningsresultat.

Løpe lange eller korte distanser

På spørsmålet om du bør løpe langt eller kort vil svare som oftest være at det ikke er noe enten eller. Det beste kan være om du varierer med å løpe langt og kort. Likevel, det kan av ulike årsaker være at du har en hovedvekt av lange turer eller korte turer. Trener du til maraton, er det helt avgjørende at du løper langt, mens det i mindre grad er nødvendig dersom du trener for en kortere distanse. Det kan også være at du skal løpe kort hvis du trener deg opp igjen etter et krevende løp eller har vært syk og borte fra en treningen en periode.

Løpe langt én gang i uka

Uansett om hvilken distanse du trener for, eller bare trener for å bli i bedre form, bør du gjennomføre en ukentlig langtur. Langturene forbrenner fett og gjør kroppen din mer effektiv i å lagre og omsette glykogen, kroppens drivstoff. Du venner også beina til økt belastning ved å trene langturer. Hvor lange denne langturen skal være vil avhenge av ditt formnivå. For en som er utrent, kan 5-10 kilometer være en langtur. Ta utgangspunkt i eget formnivå, øk lengden gradvis på langturen fra uke til uke.

Løpe kort når du trener intervall

Gjennomfører du intervalltrening med kortintervall, er dette treningsøkter som strekker seg over et kortere tidsrom, selvfølgelig avhengig hvor mange repetisjoner du har og hva du definerer som kortintervall. Å løpe kort når du trener intervall kan være bra, med tanke på å redusere risikoen for skader.

Løpe langt med lange intervaller

Treningsøkter med langintervaller vil nødvendigvis ha lenger varighet, og det er viktig at langintervallene blir løpt progressivt. Det vil redusere belastningen på beina, og også gi deg bedre treningseffekt.

Løpe langt eller kort

Variasjon er viktig for at du skal bli en bedre løper. Derfor kan det være viktig at du veksler mellom å løpe langt og kort. I stedet for et enten eller om å løpe langt eller kort, er det heller et spørsmål om å balansere løpetrening med varierende lengde og intensitet. Det vil gi deg best treningseffekt, være motiverende og redusere risikoen for skader.

Relaterte artikler:

Hvordan løpe langt uten å bli sliten

Trening for å løpe langt uten å bli sliten

Om forfatteren

Legg inn kommentar

HØSTTURER!

OPPTIL 40% RABATT!