Løpe halvmaraton i 2020

Tar du utfordringen og skal løpe halvmaraton i 2020? Lær mer om hvordan du kan trene til halvmaraton, og få en oversikt over de 10 største halvmaraton i Norge!

Halvmaraton løp 2020

De største halvmaratonløpene er godt spredt utover hele Norge. Nedenfor får du en oversikt over de største løpene som blant annet tilbyr halvmaraton.

  • Oslo halvmaraton
  • Bergen City Marathon
  • Knarvikmila
  • Midnight Sun Marathon
  • Stavanger Marathon
  • Trondheim maraton
  • Ringeriksmaraton
  • Polar Night Halfmarathon
  • Bergen Fjellmaraton
  • Fjellmaraton

Hvordan trene for halvmaraton i 2020

Hvis du har planer om å løpe halvmaraton i 2020, er det på tide å legge en plan og komme i gang med treningen. Det er fullt mulig å trene seg opp til halvmaraton på 3-6 måneder, også hvis du har lite eller ingen trening i kroppen fra før av, og målet ditt er å fullføre halvmaraton. Da bør du starte med å bygge treningsmengde, med utgangspunkt i dit nåværende formnivå. For nybegynnere kan en tommelfingerregel være å trene med lav intensitet, både for at treningen skal være overkommelig, og for å redusere risikoen for skader. Ha en gradvis økning i treningsmengde fra uke til uke. Hver tredje eller fjerde uke kan du gå ned igjen på treningsmengden med alt fra 30-50 prosent, for å sikre at kroppen får hentet seg inn igjen. Har du som mål å løpe halvmaraton 2020 på best mulig tid, kan du også legge inn 1-2 treningsøkter med høyere intensitet i den halvmaratonspesifikke delen av treningsprogrammet, for å trene opp hurtighet. Intervalltrening og tempotrening kan i så måte være meget effektiv trening. Ha som mål å trene i et terreng som er noenlunde likt terrenget du skal løpe halvmaraton i. Er du en helt fersk halvmaratonløper, kan det også være lurt å velge et halvmaraton som ikke er for tøft og har en lettere løype.

Følg et fleksibelt treningsprogram for halvmaraton

For å gjøre det enklere for deg å vite hva du skal trene, hvor mye og med hvilken intensitet, bør du følge et enkelt og fleksibelt treningsprogram. Et treningsprogram vil også gjøre det enklere å motivere seg for treningen. Treningsprogrammet kan sikre at du balanserer trening med lav, moderat og hard intensitet på en måte som bidrar til at du får tilstrekkelig med restitusjon, og kan også være effektivt når du trener for å løpe halvmaraton 2020 på en bestemt tid.

Relaterte artikler:

Halvmaraton treningsprogram for å løpe under 2 timer

Effektivt treningsprogram halvmaraton for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar