Løpe etter skade

Når du er en løper, klør beina på å treffe veien og finne rytmen og steget. Men hva hvis du har vært skadet? Lær mer om løping etter en skade.

Hvis du har vært skadet og restituerer, er det viktig å hvile til skaden ikke er merkbar lenger. Å trene mens du er skadet, kan føre til at restitusjon tar lang tid, i verste fall flere år, hvis du får en kronisk skade som følge av løping.

Innhold i denne artikkelen

Steg 1

Få idrettsmedisiner til å gi klarsignal om du kan løpe igjen. Hvis du begynner å løpe for tidlig, kan det gi ytterligere skade og forårsake mer betennelse – for ikke å nevne smerte. Før du begynner å løpe, må du sørge for at all smerten er borte, og få en sjekk fra legen din og klarsignal til å gjenoppta løpeprogrammet for å unngå flere skader.

Steg 2

Sjekk skoene dine. Å løpe med dårlige sko som ikke har nok demping, kan være en sikker måte å bli skadet på. Investere i to par løpesko som passer godt og gir god støtte og rikelig med demping for å absorbere støtene under løpeturen.

Steg 3

Legg en plan for gradvis å øke intensiteten og og hvor langt du løper. Selv om du var i god form før du ble skadet, må beina ha en gradvis tilvenning når du gjenopptar løpetreningen. Start med å bare gå noen dager. Lag en plan der jogger over korte avstander. Se hvordan beina dine takler det. Over tid, løp gradvis raskere, og legg til mer avstand til de vanlige løpene dine, etter hvert som beinmuskulaturen styrker seg.

Steg 4

Tøy ut etter løpetrening, og vær oppmerksom på smerter, utover vanlig treningsstølhet. Husk å ta deg ekstra tid til å varme opp og tøye ut musklene. Kjenn etter tegn på smerte, og slutte å trene så snart du merker ubehag, og spesielt hvis smerter eller ubehag øker i omfang under løpetrening og etter du er ferdig med treningsøkta.

Relaterte artikler:

Skadeforebyggende trening

Opptrening løping etter skade

Om forfatteren