Løp raskere med bedre teknikk

Løp raskere med bedre teknikk. Lær mer om hvordan du kan løpe raskere med bedre teknikk, og hvordan du kan trene opp løpeteknikk for bedre løpsøkonomi.

Hvordan løpe raskere med bedre teknikk

Det kan være mye hente for mange løpere ved å forbedre løpeteknikken. Et bedre og mer effektivt løpesteg kan gjøre at du løper raskere uten at du nødvendigvis bruker mer krefter. Løpsøkonomien blir bedre. Bedre løpeteknikk bidrar til at du forflytter deg raskere fra A til B, og kun bruker det som til enhver tid er nødvendig for å komme deg raskt fremover.

Hvordan øve opp god løpeteknikk

God løpeteknikk er ikke nødvendigvis det som ser mest estetisk ut når man løper. God løpteknikk har du når du forflytter deg raskest mulig fremover med minst mulig bruk av energi. En effektiv løpeteknikk karakteriseres av en lett fremoverlent holdning. Armene brukes aktivt som pendler tett inntil kroppen. God løpeteknikk kjennetegnes av kortere løpesteg og en høy stegfrekvens som helst bør ligge på mellom 160-180 steg per minutt. Foten bør treffe bakken på forfot/midtfot rett under kroppen for å sikre en best mulig tyngdeoverføring for hvert steg du tar. Knærne bør løftes skikkelig for at du skal komme skikkelig over i hofta for hvert steg du tar.

Alle løpere har sin særegne måte å løpe på, og det er ikke alltid like enkelt å endre et innarbeidet løpesett. Men det du absolutt kan og bør gjøre noe med, er å jobbe med å lande på forfot/midtfot. Å lande på hælen øker risikoen for skader dramatisk. Den mest effektive måte du kan forbedre løpeteknikken din på er å korte ned på løpesteget og øke stegfrekvensen, og sørge for at du har en oppreist, men lett fremoverlent holdning når du løper. Det vil gjøre at foten treffer bakken mer rett under hofta og skuldrene dine, noe som gjør at du får en bedre tyngdeoverføring for hvert steg du tar. Løpesettet blir effektivt og du kan bevege deg raskere fremover uten at du nødvendigvis bruker mer krefter.

Løp raskere med bedre teknikk

I tillegg til trening og restitusjon, er det å øve opp en bedre løpeteknikk en av de mest effektive måtene du kan trene for å bli en raskere løper. Bedre løpeteknikk vil gi deg en bedre løpsøkonomi og gjøre det enklere for deg å disponere kreftene du har til rådighet. Målet ditt bør være å løpe raskest mulig med minst mulig bruk av energi, og det gjør du med å forbedre løpeteknikken din.

Relaterte artikler:

Hvordan bli raskere med riktig løpeteknikk

Forebygge skader med riktig løpeteknikk

Om forfatteren

Legg inn kommentar