Løk og eplekompott

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Denne kompotten løk og eple er deilig på burgere, men den kan også smøres på kalkunsmørbrød eller spises sammen med pinnekjøtt eller biff. Lær hvordan du lager løk og eplekompott.

Innhold i denne artikkelen

Ingredienser

  • 1 ss usaltet smør
  • 1/3 kopp finhakket Vidalia eller annen søt løk
  • 4 Empire-epler, skrelt og finhakket
  • 1 1/2 ts hakket krystallisert ingefær
  • En klype tørket salvie
  • 2 ss cider eddik
  • 2 ss sukker
  • Salt

Slik gjør du

Smelt smøret i en stor kjele. Tilsett løken og stek over moderat varme under omrøring til den er myk, i omtrent 4 minutter. Tilsett epler, ingefær, salvie, eddik, sukker og 1/4 kopp vann og kok opp. Dekk til og kok på lav varme til eplene er veldig møre, rør og mos av og til, i omtrent 10 minutter. Krydre kompotten med salt.

Relaterte artikler:

Panna cotta med granateple

Salat med granateple og avokado

Referanser

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren