Løk næringsinnhold

0
342
Løk næringsinnhold
Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

HØSTSALG!

5 999,-

9 999,-

HELKROPPSTRENING HJEMME MED SCHWINN AIRDYNE AD2!

40% RABATT!

Løk har en karakteristisk skarp smak og noen medisinske egenskaper. Lær mer om næringsinnhold i løk og bruksområder i kostholdet.

Løk

Løk tilhører Allium-familien av planter, som også inkluderer gressløk, hvitløk og purre. Disse grønnsakene har en karakteristisk skarp smak og noen medisinske egenskaper. Løk varierer i størrelse, form, farge og smak. De vanligste typene er rød, gul og hvit løk. Smaken på disse grønnsakene kan variere fra søt og saftig til skarp og krydret, ofte avhengig av årstid hvor den dyrkes. Bønder har dyrket alliumgrønnsaker i århundrer. Ifølge FNs mat- og jordbruksorganisasjon er Kina den største produsenten av løk. Løk også gi potensielle helsemessige fordeler.

I denne artikkelen ser vi næringsinnholdet og hvordan du kan inkludere flere løk i kostholdet.

Næringsinnhold løk

Løk er en næringstett mat, noe som betyr at de inneholder mye vitaminer, mineraler og antioksidanter, mens de har lite kalorier.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB

HØSTSALG!

OKTOBERFEST HOS MILRAB

30-40%

RABATT!


Én kopp hakket løk gir:

  • 64 kalorier
  • 14,9 gram (g) karbohydrat
  • 0,16 g fett
  • 0 g kolesterol
  • 2,72 g fiber
  • 6,78 g sukker
  • 1,76 g protein

Løk er en god kilde til følgende næringsstoffer, i henhold til anbefalt inntak per dag:

NæringsstoffDagsbehov
Vitamin C13.11% for males and 15.73% for females
Vitamin B-611.29–14.77%, avhengig av alder
Mangan8.96% for menn og 11.44% for kvinner
Næringsinnhold løk

Løk inneholder også små mengder av:

  • kalsium
  • jern
  • folat
  • magnesium
  • fosfor
  • kalium
  • antioksidantene quercetin og svovel

Risiko

Løk utgjør få risikoer for menneskene som spiser dem. Noen mennesker kan imidlertid ha en allergi eller intoleranse mot løk. Alle som opplever en reaksjon etter å ha spist dem, bør derfor oppsøke lege.

Løk i kostholdet

Når du velger løk, bør du se etter de som er tørre og faste med liten eller ingen duft før de skrelles. Å inkludere løk i kostholdet er en fin måte å øke smaken på uten å tilsette kalorier, fett eller salt. Løk er en viktig del av kostholdet for mange, og kompletterer de fleste retter. Folk kan bruke rå hakket løk i en sandwich eller i en salat.

Relaterte artikler:

Rødløk karbohydrater

Kikerter næringsinnhold

Annonse fra X-LIFE

HØSTSALG!

BOWFLEX SELECTTECH 552I

SPAR

1000,-