Litt trening hver dag

Litt trening hver dag. Det er gjerne ikke så mye trening som skal til hver dag, bare du varierer med hva og hvilken intensitet du trener.

Trene litt hver dag

Dersom du ikke har lyst eller tid til å trene så mye, kan det være enklere å trene litt hver dag. Effekten du har av å trene vil avhenge mye av med hvilken intensitet du trener, og med litt trening hver dag med varierende intensitet, kan det gi det god effekt.

Litt trening hver dag med variasjon

Dersom du skal gjennomføre litt trening hver dag, bør du gjøre det treningen variert. Variasjon er viktig, ikke bare for at treningen skal bli mer lystbetont, men også for at du skal ha best mulig effekt samtidig som du reduserer risikoen for skader. Trener du løping, vil det antakelig bli for mye for de aller fleste å løpe hver dag, derfor bør du gjennomføre alternativ trening i tillegg til løping. Alternativ trening innebærer blant annet å kombinere trening innenfor andre disipliner eller treningsformer, utenom det du trener vanligvis, i dette tilfellet løping. Alternativ trening er når man trener sykling, svømming, styrketrening, som et supplement til det å trene løping.

Litt trening hver dag med høyere intensitet

Å gjennomføre litt trening hver dag med høyere intensitet, kan være effektivt for å øke din aerobe kapasitet, og bli i bedre form. Her er det ikke snakk om å løpe intervaller hver dag, men å gjøre en aktivitet hver dag som får opp pulsen. Jogger du, kan det være at du avslutter joggeturen med noen raske stigningsløp. Stigningsløp kan være korte fartsøkninger inntil 30 sekunder, som får pulsen din opp. Dette kan være effektiv trening som varer i noen få minutter, men som likevel kan være effektfull trening. Går du turer, kan du effektivt få opp pulsen ved å gå i motbakker. Å gå tur som trening trenger ikke bare være rolige gåturer.

Hvor mye er litt trening hver dag

Det finnes ingen fasit for hvor mye du bør trene hver dag for å få en effekt av treningen hver dag. Noen dager kan det være få minutter, mens andre igjen kan det være en halvtime eller time. Det som er viktig er at du får opp intensiteten eller pulsen. Du kan få gjennomført effektiv trening på 15 minutter, like effektiv som om du skulle gått en rolig tur på 90 minutter. Tren smart og få opp pulsen på de korte treningsøktene, så kan du ta det litt roligere på treningen som varer litt lenger.

Litt trening hver dag

Å gjennomføre litt trening hver dag betyr ikke nødvendigvis at du må ut og jogge, sykle eller utføre andre former for treningsaktiviteter. Litt trening hver dag kan du også få gjennom de daglige gjøremål. Å ta trappene i stedet for å ta heisen, eller følge ungene til fots i stedet for å ta bilen, kan også bidra til litt trening hver dag. Basale ting som å støvsuge kan også være trening. Det du trenger å gjøre er å være bevisst på at du skal ha litt trening hver dag med varierende intensitet, slik at du får opp pulsen i noen minutter.

Relaterte artikler:

Gå i motbakke

Effektiv trening på 15 min

Om forfatteren

Legg inn kommentar