Lite treningsrom hjemme

Det kan hende du ikke kommer deg over dørstokken, men det bør ikke hindre deg fra å trene og nå treningsmålene dine. Lær mer om hva du kan få ut av et lite treningsrom hjemme.

Å holde seg innendørs hele dagen over en lengre periode er ofte synonymt med å gå opp i vekt raskt på grunn av inaktivitet. En rask gåtur om morgenen og kvelden gjør ikke susen for alle. Dette er grunnen til at det å ha et lite treningsrom eller treningskrok i hjemmet ditt er praktisk. Motivasjonen bør være ditt ønske om å bli bedre form, og alt annet er ofte dårlige unnskyldninger. Selv i en trang leilighet kan du lage deg en liten treningskrok.

Når størrelse ikke betyr noe

Det er ikke veldig ofte du hører uttrykket om at størrelse ikke betyr noe i treningsstudioet; men når det gjelder å lage en hjemmetreningsone, er det en realitet. Det er fullt mulig fullføre et treningsregime for hele kroppen på et område som ikke er større enn noen få kvadratmeter! Og det er mulig å gjennomføre uten nesten noe utstyr. En liten plass i gangen, på kjøkkenet eller soverommet, eller til og med hjemmekontoret kan enkelt gjøres om til et midlertidig treningsrom.

Lagre ting unna

Nøkkelen til å transformere rom som hjemmekontor og gjesterom om til et treningsstudio, er å ha et lagringsområde hvor du kan legge bort treningsutstyret når det ikke er i bruk. Alt fra et tomt skap til en plass under sengen kan være løsningen. Tredemøller og stasjonære sykler som kan rulles bort eller legges sammen, hjelper også.

Det kan være utsikt eller en TV!

Alle trenger litt motivasjon når de trener, og hvis du kan ha et treningsstudio i et rom hvor det er en nydelig utsikt, så er det en absolutt en bonus. Hvis det ikke er et alternativ, kan de som i montere det på veggen, slik at de ikke kjeder seg for mye.

Rekreasjon kombinert med treningsøkter

Loft og kjellere er flotte områder for et treningsrom, ettersom de gir privatliv og holder ute støy. Et populært valg her er å kombinere et lekerom eller kontor med et treningsstudio og skape en større rekreasjons- og treningssenter. Dette er selvfølgelig for de som har god plass til begge deler. Eller hva med å innrede et treningsrom på loftet, som likevel ikke er i bruk?

Hva du trenger for en treningsøkt

Alle har en annen treningsrutine når de er hjemme, og mens noen liker å bruke litt tid på tredemøllen, kan andre igjen velge en mer intens økt med vekter. Husk at tredemøller og stasjonære sykler tar mye mer plass enn noen få vekter, strikker og en matte.

Belysning og speil

Alle som løfter vekter, ser verdien av et speil – stort eller lite. Det gir romfølelse og kan være motiverende. Fra et estetisk synspunkt får det det lille treningsrommet til å virke mye større, og skaper et jevnt lag med belysning. Noen få gulvmatter eller teppefliser for et sklisikkert gulv er et absolutt must.

Relaterte artikler:

Treningsrom hjemme ideer

Treningsrom hjemme

Om forfatteren