Lett styrketrening

0
81
Lett styrketrening
Foto: Adobe Stock
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

GRATIS BYTTE I 30 DAGER!Ikke alle som trener styrke gjør det for å få store muskler. Mange vil ha et alternativ eller supplement til aerob trening.

Ved å trene lett styrketrening kan det hjelpe deg med å forbrenne kalorier. Det er noen enkle øvelser du kan gjøre for å ha en god treningsrutine for lett styrketrening.

Biceps curl

En av de mest grunnleggende, lette styrketreningsøvelsene er biceps curl. Velg en lett vekt som ikke krever mye anstrengelse, og sett deg på en vektbenk med albuen din på kneet eller overbeinet. Forleng armen mot gulvet med håndflaten opp med godt grep om manualen. Curle armen opp til den berører skulderen din, og før den deretter tilbake til startposisjonen. Gjør 10 til 15 repetisjoner, og bytt deretter manualen til den andre hånden for et nytt sett.

Brystpress

Brystpress kan være en fin måte å jobbe med musklene i brystet og armene samtidig. Legg deg på ryggen på en vektbenk med et stativ. Det kan være lurt å bruke en vektstang uten vekter, siden du ønsker en lett vekt. En vektstang i seg selv kan veie opp til 10 eller 15 kg. Forleng armene, ta tak i vektstangen og løft den av stativet og fremover noen centimeter. Mens du konsentrerer deg om å bruke brystmusklene, senker du vektstangen slik at albuene bøyer seg mot utsiden av kroppen din. Senk vektstangen til brystet, og løft den sakte opp igjen til armene er strukket helt ut. Gjenta 10 til 15 ganger, og hev deretter vektstangen på nytt. Det kan være lurt å gjøre denne øvelsen med en venn som kan oppdage deg i tilfelle du ikke er i stand til å utføre et komplett sett før muskeltretthet oppstår.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Knebøy

Knebøy med lette vekter er en fin måte å jobbe med beinmuskulaturen. Ta en lett manual, og hold den i begge hender foran deg med armene utstrakt. Stå med beina mer enn skulderbredde fra hverandre og bøy knærne. Hold ryggen rett og bøy knærne til beina er parallelle med bakken. Hold i fem sekunder, og bruk beinmuskulaturen til å stå opp igjen. Gjenta 10 til 15 ganger.

Relaterte artikler:

Tung styrketrening for løpere

Effektiv styrketrening

Annonse fra MILRAB