Lavt stoffskifte og trening

Din neste treningsøkt kan gi deg raskere forbrenning. Lær mer om hvordan du enkelt kan øke stoffskiftet ditt med trening.

Stoffskiftet ditt inkluderer alle tingene kroppen din gjør for å gjøre mat om til energi og holde deg i gang. Noen mennesker har raskere stoffskifte enn andre. Noe som påvirker om stoffskiftet ditt er raskt eller tregt, inkluderer ting du ikke kontrollerer, som alder, kjønn og gener. Noen ganger kan en svak skjoldbruskkjertel redusere stoffskiftet. Men når du først har funnet ut at det er normalt, er det opp til deg å øke hastigheten. Fokusere på det som virkelig utgjør en forskjell; trening.

Muskelceller trenger mye energi, noe som betyr at de forbrenner mye kalorier. Faktisk forbrenner de mer kalorier enn fettceller, selv når du ikke trener. Så tiden du bruker på å trene, høster fordeler lenge etter at du slutter å svette. Trening blir enda viktigere når du blir eldre. Du mister naturlig muskelmasse med alderen, noe som bremser stoffskiftet. Trening kan stoppe den utviklingen.

Det er enkelt. Du må utfordre musklene ofte på disse to måtene:

Øke intensiteten. Enhver aerob trening, enten du løper eller driver med Zumba, forbrenner kalorier. Gjør det mer intenst, og kroppen din vil forbrenne flere kalorier.

Prøv intervaller. Du kan gjøre dem med alle typer aerob trening. Den grunnleggende ideen er å veksle mellom høyere og lavere intensitet. Du gjør det veldig utfordrende, og deretter senker du tempoet og repeterer. For eksempel, gjør så mange spensthopp du kan i 1 minutt, og jogge deretter på stedet i 2 minutter. Gjenta i 15 minutter.

Løfte vekter. Fordi muskler bruker mer kalorier enn fett, vil det styrke musklene gjøre deg til en mer effektiv kaloriforbrenningsmaskin, selv når du er i ro. To ganger i uken gjør du ett eller to sett med 12 til 15 repetisjoner på hver større muskelgruppe (mage, biceps, setemuskler, lår og triceps).

Du gjør mer enn bare å hjelpe stoffskiftet. Hjertet, bein og til og med humøret ditt vil også ha nytte av treningen. Det er vinn-vinn på alle områder.

Relaterte artikler:

Om forfatteren