Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 10% RABATTKODE!

Lavt stoffskifte og muskelsmerter

Metabolsk myopati kan forekomme ved lavt stoffskifte, og kan forårsake muskelsvakhet og muskelsmerter.

Metabolsk myopati

Metabolske muskelsykdommer kan påvirke alle kroppens frivillige muskler, for eksempel de i armene, beina og kjernemuskulaturen. Noen kan også innebære økt risiko for hjerte- eller leversykdommer, og effektene kan skade nyrene. Metabolske muskelsykdommer kan påvirke alle kroppens frivillige muskler, for eksempel de i armene, bena og kjernemuskulaturen. Noen kan også innebære økt risiko for hjerte- eller leversykdommer, og effektene kan skade nyrene.

Hva er metabolske sykdommer i muskler?

Metabolske muskelsykdommer ble først anerkjent i andre halvdel av 1900-tallet. Hver av disse lidelsene er forårsaket av en annen genetisk defekt som svekker kroppens metabolisme (samlingen av kjemiske forandringer som oppstår i celler under normal funksjon).

Hva er symptomene på metabolske sykdommer i muskler?

Muskler krever mye energi for å fungere ordentlig, og metabolske sykdommer i muskler forstyrrer kjemiske reaksjoner som er involvert i å hente energi fra mat. Når energinivået blir for lavt, kan muskelsvakhet og treningsintoleranse med muskelsmerter eller kramper oppstå. Ved noen få metabolske muskelsykdommer skyldes symptomene ikke så mye av mangel på energi, men heller av ubrukte drivstoffmolekyler som bygger seg opp inne i muskelceller. Denne oppbyggingen kan skade cellene, og føre til kronisk svakhet.

Hva forårsaker metabolske sykdommer i muskler?

Normalt må brenselmolekyler avledet fra mat brytes ned lenger inne i hver celle, før de kan brukes av cellens mitokondrier for å lage energi. Mytokondriene inne i hver celle kan kalles cellens “motorer. Metabolske muskelsykdommer er forårsaket av problemer i måten visse drivstoffmolekyler behandles før de kommer inn i mitokondriene, eller av manglende evne til å få drivstoffmolekyler til mitokondrier.

Hva er utviklingen av metabolske sykdommer i muskler?

Metabolske muskelsykdommer som har begynt spedbarnsalder, har en tendens til å være de mest alvorlige, og noen former kan være dødelige. De som begynner i barndommen eller voksen alder, har en tendens til å være mindre alvorlige, og endringer i kosthold og livsstil kan komme de fleste med mildere former til gode.

Hva sier forskning på metabolske sykdommer i muskler?

Forskere forfølger en rekke lovende spor i deres søken etter å forstå årsakene og oppdage behandlinger for metabolske sykdommer i muskler. En behandlingsstrategi, kalt enzymerstatningsterapi, har allerede ført til utviklingen av en vellykket kommersiell behandling for den metabolske forstyrrelsen Pompe sykdom.

Relaterte artikler:

Tegn på lavt stoffskifte

Å leve med lavt stoffskifte

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OKTOBER

DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*FÅ 15% MED RABATTKODE