Lavkarbo vekttap første uke

Sannheten om lavkarbo dietter for vekttap er at det er veldig vanskelig å forutsi hvem som vil gå ned i vekt, hvor mye de vil gå ned og hvor lang tid det vil ta.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Å forplikte seg til å endre måten du spiser på krever en stor innsats, så det er naturlig å lure på om innsatsen din vil lønne seg, og når du kan høste fruktene. Det er rett og slett for mange variabler som spiller inn. Mens mange studier har vist at folk kan gå ned i vekt på lavkarbo dietter, er ikke vekttapet opplevd av deltakere i studier på lavkarbo-slanking nødvendigvis det du vil oppleve med en lavkarbo diett. Når det er sagt, kan de fleste forvente å gå ned i vekt når de gjør kostholdsendringer som å redusere karboinntaket.

Lavkarbo vekttap første uke

I løpet av den første uken vil det være et skifte i kroppens metabolisme. I stedet for først og fremst å bruke glukose til energi, vil kroppen din bytte til å bruke primært fett. Noe vekttap i begynnelsen er normalt, men på dette stadiet mister du vann, ikke fett. Glukosen som er lagret i leveren og kroppen bruker som energi, kalles glykogen. Disse molekylene er bundet opp med mye vann. Når du først starter et lavkarbo diett, frigjøres og lagres glykogenet, sammen med vannet som følger med det.

Personer som begrenser karbohydratinntaket til mindre enn 50 gram om dagen (som regnes som en restriktiv karbohydratdiett) har vanligvis et mer omfattende vekttap på dette stadiet enn de som holder seg til en diett på 60 og 130 gram karbohydrater daglig. Siden det gjennomsnittlige kostholdet inneholder omtrent 200 til 300 gram karbohydrater daglig, vil imidlertid en reduksjon i karbohydrater sannsynligvis gi en merkbar endring.

En av de interessante (og noen ganger nedslående) tingene med å miste vannvekten er at når den først er borte, holder den seg ikke unna. Hvis du kommer tilbake til å spise et høyere nivå av karbohydrater, vil du definitivt øke glykogenlagrene dine, og forårsake vannvektøkning praktisk talt over natten. Selv om du ikke begynner å spise mer karbohydrater, bygges kroppens glykogenlagre gradvis opp igjen. Når du går ned i vekt kan disse skiftene være plagsomme. Selv når du mister fett, kan svingninger i væskenivåer få det til å se ut som om du opplever en stopp i vekttap (noen ganger referert til som et platå). Når kroppen din tilpasser seg, prøv å unngå å bli for fokusert på vekten.

Relaterte artikler:

Hva gjør lavkarbo med kroppen

Går ikke ned i vekt med lavkarbo

Om forfatteren

Legg inn kommentar