Lavkarbo som gir energi

Lavkarbo dietter dreier seg ikke bare om å spise kjøtt og fett, selv om det er en viktig del av kostholdet når du går på lavkarbo. Lær mer om lavkarbo mat som gir energi!

Noe av det beste med lavkarbo dietter er at man vanligvis ikke trenger å telle kalorier for å gå ned i vekt. Så lenge maten inneholder lite karbohydrater, har appetitten en tendens til å gå ned. Dette fører til at man automatisk begrenser kaloriinntaket uten å bevisst regulere matinntaket. Denne enkle metoden er bevist å føre til betydelig vekttap – omtrent 2-3 ganger så mye som et kaloriinnskrenket kosthold med lite fett.

Lavkarbo som gir energi

Her får du 5 typer mat som har lavt karbohydratinnhold, og rike på energi.

Smør og melkeprodukter med høyt fettinnhold

Husk at smør bør spises som en del av et måltid, ikke som måltidet. Kalorifordeling: 99% fett, 1% protein.

Andre matvarer med høyt fettinnhold som meieriprodukter som ost og fløte ​​(for det meste fett) er også perfekte i en lavkarbo diett.

Nøtter

Lavkarbo dietter handler ikke utelukkende om å spise kjøtt og fett. I tillegg til grønnsaker, er det nok av annen plantemat som kan spises når du går på lavkarbo diett. Et godt eksempel er nøtter, inkludert mandler, macadamia nøtter, valnøtter og forskjellige andre nøtter. Nøtter er utrolig næringsrike, fylt med sunt fett og viktige næringsstoffer som vitamin E og magnesium. Tallrike studier viser at personer som spiser nøtter har en lavere risiko for ulike sykdommer, inkludert hjertesykdommer og diabetes type 2. Nøttersmør kan også spises, så lenge de bare er laget med nøtter og salt og ikke er fylt med bearbeidede vegetabilske oljer eller sukker.

Kalorifordeling for mandler: 74% fett, 13% protein, 13% karbohydrater. 28 gram) inneholder bare 5 gram karbohydrater, hvorav 3 er fiber.

Mørk sjokolade

Mørk sjokolade er full av næringsstoffer, fiber og virkningsfulle antioksidanter. Faktisk har mørk sjokolade en enda mer antioksidanter enn blåbær. Studier viser at mørk sjokolade gir fordeler for hjertehelsen. Det kan senke blodtrykket, heve godt kolesterol, og beskytte mot oksidasjon og redusere insulinresistens. En studie viste til og med at personer som spiser mørk sjokolade mer enn fem ganger i uken har opptil 57% lavere risiko for hjertesykdom. Sjokolade inneholder ofte litt sukker, men hvis du velger en med høyt kakaoinnhold (70-85%), vil sukkermengden være minimal og de fleste av kaloriene kommer fra fett.

Kalorifordeling: 64% fett, 5% protein, 31% karbohydrater. 28 gram kan inneholde omtrent 10 netto karbohydrater, avhengig av merke.

Avokado

Avokado er en annen ekstremt sunn, plantemat du kan inkludere i din lavkarbodiett. Avokado er en frukt, og de har veldig høyt innhold av visse næringsstoffer, spesielt fiber og kalium. Over 60% av fettene er enumettet, med små mengder mettede og flerumettede fettsyrer. Avokado ser også ut til å være gunstig for stoffskifte og hjertehelse, noe som ikke er overraskende gitt næringsinnholdet. En studie hos personer med høyt kolesterol fant at etter en diett rik på avokado i en uke senket det dårlige LDL-kolesterolet og triglyseridene med 22%, mens de økte godt kolesterol med 11%.

Kalorifordeling: 77% fett, 4% protein, 19% karbohydrater. De fleste karbohydrater i avokado er fiber.

Bacon

Bacon har blitt demonisert for å ha høyt innhold av mettet fett, samt for å være et bearbeidet kjøtt som vanligvis blir stekt. Imidlertid er de fleste ikke klar over at det meste av baconfettet, omtrent to tredjedeler, er umettet. Når det er sagt, er mest kjøpt bacon, bearbeidet kjøtt, som har vært knyttet til økt risiko for kreft og andre sykdommer. Av denne grunn er det viktig å bruke ubearbeidet bacon, helst fra beitende griser. Det er best å få bacon som er nitrat/nitritt. Selv om bacon – eller noe annet bearbeidet kjøtt – på ingen måte er helsekost, er det vanlig i lavkarbo dietter.

Kalorifordeling: 70% fett, 29% protein, 1% karbohydrater.

Relaterte artikler:

Hvorfor lavkarbo virker

Hvilken frukt er lavkarbo

Om forfatteren

Legg inn kommentar