Lavkarbo osterundstykker

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Imponere gjestene med lavkarbo osterundestykker med blomkål. Disse kanapeene er pakket inn i knasende filodeig og toppet med sesamfrø. Lær hvordan du lager lavkarbo rundstykker.

Næringsinnhold

  • kcal: 245
  • fett: 12 gram
  • mettet fett: 6 gram
  • karbohydrater: 28 gram
  • sukker: 2 gram
  • fiber: 2 gram
  • protein: 6 gram
  • salt: 0,6 gram

Ingredienser

  • ¼ blomkål
  • 100 ml melk
  • 1 ss vanlig mel
  • 80 gram pluss 1 ss smør
  • 25 gram cheddar, revet
  • 25 gram parmesan (eller vegetarisk alternativ), revet
  • 10 ark filodeig
  • 1 ts za’atar
  • ½ ts sesamfrø

Slik gjør du

  1. Hakke eller skjær blomkålen i risstore biter. Ha i mikrobølgeovnen i 5 minutter, eller til de er møre, mens du rører halvveis. Hell melken i en kjele med vanlig mel og 1 ss smør. Visp sammen og kok sakte opp, rør hele tiden, til det er jevnt og tykt. Bland inn blomkål, cheddar og parmesan, og smak til. La avkjøle i pannen. Når den er kald, overfør til sprøytepose og avkjøl.
  2. Forvarm ovnen til 200C/180C vifte. Kle en stekeplate med bakepapir. Brett ut bakverksplatene med filodeig og skjær tre stykker i bredden, skjær gjennom alle arkene samtidig. Ta ut tre strimler og ha resten tildekket.
  3. Smelt resten av smøret, og bruk deretter til å pensle deigstrimlene lett. Brett strimlene i to på langs, og pensle deretter igjen med det smeltede smøret. Rør eller fordel 1 ss av blomkålblandingen på de smurte deigstrimlene. Brett de korte endene inn, og rull deretter løst for å lage en pølse. Pensle enden med litt smør. Plasseres på bakepapiret, hold dem litt fra hverandre, og gjenta med de resterende deigstrimlene. Pensle toppene med smør, og dryss deretter over za’atar og sesamfrø. Stekes i 15-18 minutter til de er gylne og sprø. Serveres varme.

Relaterte artikler:

Lavkarbo rundstykker uten mandelmel

Lavkarbo pannekaker med mandelmel

Referanser

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Om forfatteren