Følg denne oppskrift på en enkel lavkarbo ostekake uten nøtter– en deilig dessert for alle anledninger. Lær hvordan du lager lavkarbo ostekake uten nøtter.
Næringsinnhold
- kcal: 393
- fett: 31 gram
- mettet fett: 19 gram
- karbohydrater: 23 gram
- sukker: 15 gram
- fiber: 2 gram
- protein: 4 gram
- salt: 0,7 gram
Ingredienser
- 250 gram digestive kjeks (uten nøtter)
- 100 gram smør, smeltet
- 1 vaniljestang
- 600 gram fyldig, myk ost
- 100 gram melis
- 284 ml kremfløte
Til toppingen
- 400 gram jordbær, halvert
- 25 gram melis
Slik gjør du
- For å lage bunnen, smør og kle en 23 cm kakeform med bakepapir. Ha kjeksene i en plastpose og knus til smuler med en kjevle. Ha smulene over i en bolle, og hell deretter over det smeltede smøret. Bland grundig til smulene er helt dekket. Legg dem i den tilberedte formen og trykk godt ned i bunnen for å lage et jevnt lag. Avkjøl i kjøleskapet i 1 time for å stivne.
- Del vaniljestangen i to på langs, og la spissen være intakt, slik at de to halvdelene fortsatt er sammenføyd. Hold fast i tuppen og skrap ut frøene.
- Hell kremfløten i en bolle og visp med en mikser til den begynner å tykne til myke topper. Ha den myke osten, melis og vaniljefrøene i en egen bolle, og pisk deretter i 2 minutter med en mikser til den er jevn og begynner å tykne, den vil bli tynn og deretter begynne å tykne igjen. Ha i kremen og vend den inn i den myke osteblandingen. Den skal være tykk nok til å holde formen når du tipper en skje av den opp ned. Hvis den ikke er tykk nok, fortsett å visp. Hell blandingen på kjeksbunnen, start fra kantene og arbeid innover, pass på at det ikke er luftbobler. Glatt toppen av ostekaken ned med baksiden av en dessertskje eller slikkepott. La stå i kjøleskapet over natten.
- La ostekaken få romtemperatur ca 30 minutter før servering. Legg kaken over på et serveringsfat, fjern bakepapiret og bunnen. Puré halvparten av jordbærene i en blender eller foodprosessor med melis og 1 ts vann. Ha de resterende jordbærene på kaken, og hell puréen over toppen.
Relaterte artikler: