Trenger du noe raskt til middag? Prøv denne lavkarbokyllingen, belagt med smakfull za’atar og servert med krydrede kikerter. Det er enkelt, men seriøst deilig. Lær hvordan du lager en barnevennlig lavkarbo middag med kylling.
Næringsinnhold
- kcal: 366
- fett: 12 gram
- mettet fett: 2 gram
- karbohydrater: 16 gram
- sukker: 6 gram
- fiber: 7 gram
- protein: 44 gram
- salt: 0,6 gram
Ingredienser
- 2 ss rapsolje
- 1 løk, hakket
- 1 rød paprika, finskåret
- 1 gul paprika, finskåret
- 4 kyllingbryst
- 1 ss za’atar
- 400 gram boks kikerter
- 1½ ss rød harissa-pasta
- 150 gram babyspinat
- ½ liten haug persille, finhakket
- sitronbåter, til servering
Slik gjør du
Trinn 1
Varm 1 ss olje i en stekepanne på middels varme og stek løk og paprika i 7 minutter til de er myke og gylne.
Trinn 2
I mellomtiden legger du kyllingen mellom to bakepapirark og klemmer lett til den er ca. 2 cm tykk. Bland sammen den resterende oljen og za’ataren, og gni deretter over kyllingen. Krydre etter smak.
Trinn 3
Varm opp grillen i stekeovnen til høy. Legg kyllingen på et stekebrett dekket med folie, og grille i 3-4 minutter på hver side, eller til den er gyllen og gjennomstekt.
Trinn 4
Varm opp kikertene i en panne med harissa-pastaen og 2 ss vann til de er gjennomvarme, og mos deretter grovt med en potetstapper. Vend spinaten i en panne med 1 ss vann eller i mikrobølgeovnen i en varmefast bolle. Rør pepper- og løkblandingen, spinat og persille gjennom kikertene. Serveres med oppskåret kylling og sitronskivene til å klemme over.
Relaterte artiklerr: