OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

HØSTKUPP!

+10% EKSTRA MED RABATTKODE OK10

*SPAR 20% PÅ ALLE JAKKER MED KODEN JAK2020-50% RABATT!

Lavkarbo lunsj på jobb

Lunsj er viktig for å ha nok energi som holder deg gående resten av arbeidsdagen. Lag sunne og smakfulle lavkarbo lunsjmåltider du kan spise når du er på jobb!

Her får du næringsrike og enkle lavkarbolunsjer som gjør deg mett og gir deg nok energi resten av arbeidsdagen.

Krydret salattaco

Vanligvis tenker folk på taco som usunn mat fulle av karbohydrater. Men alt du trenger å gjøre for å kutte karbohydratinnholdet i denne smakfulle lunsjen, er å bytte de vanlige kornbaserte tacoskjellene med salat eller kålblader.

I en stor gryte, bruner du kvernet biff, kylling eller tofu, sammen med hakket hvitløk og løk i terninger. Tilsett deretter tomatsaus og bønner, og smak til med smak av chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Bland godt og toppe med strimlet ost før servering.

Regnbue salat

Salater er en flott måte å ha mer sunne grønnsaker i kostholdet ditt. Du kan krydre salatene dine etter smak.

For å holde salaten lave i karbohydrater, ha i spinat, grønnkål, ruccola eller romaine-salat. Legg deretter til et par ekstra grønnsaker. La være å skrelle dem for å øke salatens vitamin-, mineral-, fiber- og antioksidantinnhold. Til slutt legger du til en proteinkilde, for eksempel egg, kalkunbryst, valnøtter eller svarte bønner, i tillegg til litt avokado eller oliven.

Mandel sitrussalat

Denne salaten er veldig enkel, sunn og smakfull. I en liten skål kan du blande ett hakket hvitløksfedd med en spiseskje (15 ml) olivenolje, 2 ss (30 ml) appelsinjuice, frukten fra en halv grapefrukt og 1 ts (5 ml) hver av Dijonsennep og lønnesirup.

Skrell en grapefrukt og skjær bort graven med en skarp kniv. Legg frukten fra grapefrukten i en seng av babygrønnsaker og dryss med løk, agurk, mandler, fersk basilikum og dressing. Til slutt, topp med røkt laks eller ristede kikerter.

Kremet soppsuppe

Kremet soppsuppe gir deg en enkelt og deilig lunsj.

For å komme i gang, stek 8 gram (224 gram) skiver sopp med 1 liten løk og 4 hvitløksfedd i rundt 8 minutter, eller til soppen begynner å sive ut saft. Tilsett 1,5 kopper (360 ml) vegetabilsk buljong, 11 gram (340 ml) kokosmelk og 4 stilkede kvister timian. Rør om i 15 minutter før du blander med en håndmikser eller blender. Topp med bacon eller pinjekjerner og servere.

Zucchini ruller

Zucchini er et populært lavkarbo alternativ. Det er også en flott kilde til mangan, kalium, magnesium, vitamin A og C, antioksidanter og betakaroten. Disse antioksidantene kan bedre øye-, hud- og hjertehelsen din, samt redusere risikoen for visse typer kreft.

For denne retten, skjærer du en rå zucchini på langs i tynne, brede strimler og ha over røkt tofu, knuste oliven, kalkun eller ost. Om ønskelig kan du ha på litt mayo eller pesto før du ruller.

Avokado med tunfiskfyll

Avokado er en flott kilde til enumettet fett, det samme hjertesunne fettet som finnes i olivenolje. Avokado er også rik på fiber, og rundt 75% av disse er uoppløselige. Denne fiberen bidrar til god tarmhelse. De resterende 25% av fiberen er løselig, noe som hjelper de sunne tarmbakteriene dine, og kan bidra til å forebygge tarmsykdommer.

For å tilberede dette måltidet, skjær avokadoen i to og fyll den med tunfisksalat. Det er enkelt å lage dine egen med hermetisk tunfisk, gresk eller vegansk yoghurt, reddiker og selleri.

Cæsarsalat med grønnkål

Grønnkål er en bladgrønnsak rik på næringsstoffer. 1 kopp (21 gram) råblader gir 100% av dagsbehov for vitamin A, C og K.

For å tilberede vanlig Cæsar-salaten, kutt grønnkålen i små biter. Bland bladene i 1-2 minutter, eller til de er møre. Bland deretter juice av 1 sitron med 1 gram (28 gram) parmesan og 1 ss (15 ml) Dijonsennep. Bland grundig inn i salaten din og topp den med grillet kylling, laks eller ristede kikerter og en dash med ekstra parmesan etter smak.

Lavkarbo lunsj på jobb

Å spise sunn og god lavkarbo lunsj på jobb kan være et godt alternativ den tradisjonelle matpakka. Hvis du likevel sverger til brød, kan du bruke Esekielbrød med lavt innhold av karbohydrater, og bruke lavkarbo pålegg, som ost eller kjøttpålegg.

Relaterte artikler:

Hvor raskt ned i vekt med lavkarbo

Lavkarbo middag på 10 minutter

Om forfatteren

Legg inn kommentar

Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

Av Spurt

HØSTKUPP!

20-50% RABATT!

20-50% RABATT!

OPPTIL 70%

RABATT!

BESTSELGERE!

HØSTKUPP!

INNSPURT!

20-50% RABATT!