Denne lavkarbo karamellfudgen krever litt presisjon, men resultatet er fabelaktig, med en nydelig saltet karamellsmak. Lær hvordan du lager lavkarbo karamellfudge.
ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |
Næringsinnhold
- kcal: 121
- fett: 7 gram
- mettet fett: 4 gram
- karbohydrater: 14 gram
- sukker: 14 gram
- fiber: 0 gram
- protein: 0,2 gram
- salt: 0,2 gram
Ingredienser
- 450 gram melis
- 400 gram fløte
- 50 gram smør
- 1 ss glukosesirup
- 1 ss vaniljestangpasta
- 2 ss karamell på boks
Relatert: Lavkarbo sjokoladefondant
Slik lager du en lavkarbo karamellfudge
- Kle en kakeform på 20 x 20 cm med bakepapir. Ha sukker, fløte, smør og glukosesirup i en stor panne. Varm opp på lav varme for å løse opp sukkeret og smelt smøret, rør av og til.
- Når sukkeret har løst seg opp, legg et sukkertermometer i blandingen, og pass på at enden er helt dekket av sirupen – hvis den ikke er det, overfør blandingen til en mindre panne som fortsatt er stor nok til at sirupen kan boble. Skru opp varmen til middels høy og kok opp sirupen, rør av og til for å stoppe den. Når termometeret når 116 C – eller «myk ball»-stadiet, fjern kjelen fra varmen.
- La blandingen stå uforstyrret i 5 minutter til temperaturen synker til 110C, rør deretter inn vaniljestangpasta og en god klype salt.
- Fjern termometeret, pisk deretter blandingen kraftig med en tresleiv, kontroller temperaturen hvert minutt eller så til den faller igjen til ca. 60 C. På dette tidspunktet vil blandingen være veldig tykk og ha mistet sin blanke glans. Ta ut termometeret og fortsett å piske blandingen i noen minutter til. Denne delen er avgjørende siden den bidrar til å skape små sukkerkrystaller som gir fudgen dens glatte, kremete tekstur.
- Hell fudgeblandingen raskt i den forberedte formen og glatt overflaten med en slikkepott. Prikk karamellen over toppen, og virvl den gjennom fudgen med et spyd. Dryss over 1 ts havsalt, og la den avkjøles over natten i romtemperatur – ikke legg den i kjøleskapet, da blir den klissete og stivner ikke ordentlig. Skjær i 36 passe store biter. Holder seg i en lufttett beholder ved romtemperatur i opptil to måneder.
Relaterte artikler: