Lavkarbo kake med ostekrem

Lær hvordan du skal lage lavkarbo kake med ostekrem som smaker like godt som vanlig ostekake!

Lavkarbo-dietten har blitt stadig mer populær de siste årene, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Den gir muligheten til å nyte de deilige smakene av favorittdesserter uten å skyve bort sunnhet og vektkontroll. En av de mest ettertraktede lavkarbo-oppskriftene er lavkarbo kake med ostekrem. Denne deilige kaken er rik på smak, enkel å lage, og gir deg all den gode smaken uten de unødvendige karbohydratene. La oss utforske hvordan du kan lage denne fantastiske lavkarbo-desserten, trinn for trinn.

Relatert: Lavkarbo kjeks til ost

Hvorfor velge lavkarbo kake med ostekrem?

Det er mange gode grunner til å inkludere lavkarbo kake med ostekrem i ditt repertoar av desserter. Her er noen av fordelene som gjør denne kaken til et attraktivt alternativ:

1. Lavt karbohydratinnhold

Som navnet antyder, er hovedfordelen med denne kaken at den er lav på karbohydrater. Dette gjør den ideell for de som følger en lavkarbo- eller ketogen diett, hvor målet er å begrense inntaket av karbohydrater for å oppnå bedre blodsukkerkontroll og vekttap.

2. Sunne fettstoffer

Denne oppskriften bruker sunne fettstoffer som smør, mandelmel og kokosmel. Disse fettstoffene er rike på umettede fettsyrer og gir en kilde til langvarig energi, samtidig som de støtter en sunn metabolisme.

3. Proteinrik

Med bruk av egg og kremost, gir denne kaken også en betydelig mengde protein. Protein er viktig for muskelreparasjon og vekst, og det hjelper også med å holde deg mett og tilfreds.

4. Sukkerkontroll

Denne oppskriften bruker lavkarbo-søtning i stedet for sukker. Dette betyr at du kan nyte søtsmaken uten å påvirke blodsukkeret ditt negativt. Dette er spesielt viktig for personer med diabetes eller de som ønsker å redusere sukkerinntaket.

5. Enkel å tilpasse

Som nevnt tidligere, kan denne oppskriften enkelt tilpasses etter dine preferanser. Du kan eksperimentere med forskjellige smakstilsetninger, søtningsmidler og topping for å lage din egen unike variant av lavkarbo kake med ostekrem.

6. Tilfredsstiller søtsuget

Selv om du følger en lavkarbo-diett, betyr det ikke at du må gi opp søtsaker helt. Lavkarbo kake med ostekrem gir deg muligheten til å tilfredsstille søtsuget ditt på en sunnere måte, uten å gå på kompromiss med smaken.

Oppmuntrende resultater

Mange som har prøvd denne oppskriften rapporterer om positive resultater, inkludert vekttap, forbedret energinivå og bedre blodsukkerkontroll. Det å ha muligheten til å nyte en deilig dessert uten skyldfølelse kan være svært motiverende for de som følger en lavkarbo-livsstil.

Relatert: Enkel lavkarbo dessert

KAMPANJER HOS MILRAB |

Ingredienser for lavkarbo kake med ostekrem

Først og fremst, la oss se på hva du trenger for å lage den lavkarbo kaken. Her er ingrediensene:

For kakebunnen:

 • 2 kopper mandelmel
 • 1/2 kopp kokosmel
 • 1/2 kopp sukrin eller annen lavkarbo-søtning
 • 1/4 kopp usøtet kakao
 • 1 ts bakepulver
 • 1/2 ts salt
 • 4 store egg
 • 1/2 kopp smeltet smør
 • 1/2 kopp usøtet mandelmelk
 • 1 ts vaniljeekstrakt

For ostekremen:

 • 16 oz kremost (helst i romtemperatur)
 • 1/2 kopp sukrin eller annen lavkarbo-søtning
 • 1 ts vaniljeekstrakt
 • 1/2 kopp kremfløte

Lag lavkarbo kake med ostekrem

Steg 1: Forberedelse

 1. Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
 2. Smør en 9-tommers kakeform og legg bakepapir i bunnen for enkel fjerning.

Steg 2: Lag kakebunnen

 1. I en stor bolle, bland sammen mandelmel, kokosmel, sukrin, kakao, bakepulver og salt.
 2. I en annen bolle, visp sammen egg, smeltet smør, mandelmelk og vaniljeekstrakt.
 3. Tilsett de våte ingrediensene i de tørre ingrediensene og rør godt sammen til du har en jevn deig.
 4. Hell deigen i den forberedte kakeformen og jevn den ut.

Steg 3: Steking

 1. Stek kaken i den forvarmede ovnen i 25-30 minutter, eller til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren.
 2. La kaken avkjøles helt i formen før du fjerner den.

Steg 4: Lag ostekremen

 1. I en bolle, pisk sammen kremost, sukrin og vaniljeekstrakt til blandingen er kremaktig og jevn.
 2. I en annen bolle, pisk kremfløten til myke topper dannes.
 3. Bland forsiktig kremostblandingen med den piskede kremfløten til du har en glatt ostekrem.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Steg 5: Sett sammen kaken

 1. Når kakebunnen er helt avkjølt, fjern den forsiktig fra formen.
 2. Fordel ostekremen jevnt over toppen av kakebunnen.
 3. Pynt med bær, nøtter eller sjokoladebiter etter ønske.

Relatert: Lavkarbo uten ketose

Servering og nytelse

Denne lavkarbo kaken med ostekrem er nå klar til å bli servert og nytet. Du vil bli overrasket over hvor fantastisk den smaker, til tross for å være lav på karbohydrater. Denne oppskriften gir deg den deilige søtsmaken du lengter etter, uten å påvirke blodsukkernivået ditt i nevneverdig grad.

Dette er en flott dessert å servere gjester, spesielt de som kanskje er på en lavkarbo-diett eller ønsker å redusere sukkerinntaket. Kaken er så god at de kanskje ikke engang merker at den er lavkarbo!

Enkel oppskrift på lavkarbo kake med ostekrem

For det meste ligner metoden veldig på når du lager vanlig ostekake, så resultatet smaker autentisk. Hvis du ønsker å få lavkarbo ostekaken til å smake som den ekte, vil du få det til ved å bruke samme metoder med noen av ingrediensene som de viktigste forskjellene.

Ingredienser

Kakebunn

 • 50 gram smør
 • 1 stort egg
 • 1 dl sukrin
 • 1/2 dl kremfløte
 • 3/4 dl lettmelk
 • 100 gram mandelmel
 • 1 1/2 ts. bakepulver

Ostekrem

 • 1 ts vaniljepulver
 • 1/2 dl sukrin
 • 1/2 boks med creme fraiche
 • 200 gram Philadelphia ost
 • Ostekake topping
 • 1 dl ristede mandelflak

Slik gjør du

Varm stekeovnen til 180˚C. Smelt smøret i en liten kjele, og sett til side for avkjøling. Pisk sammen egget og sukrinen godt sammen, og bland deretter inn øvrige ingredienser til kaken. Visp godt sammen for å unngå klumper. Hell røren i en bakepanne som er dekket med bakepapir. Bunnen stekes i cirka 30 minutter. Bruk en pinne for å sjekke om kaken er ferdig. Pass på at du ikke steker bunnen for mye! La kaken stå til den blir kald. Gjør klar ostekremen ved at du visper sammen alle ingrediensene. Smør ostekremen jevnt utover kakebunnen. Strø mandelflak over til slutt. La kaken stå i kjøleskapet til kjøling før den serveres.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Relatert: Bli slank med lavkarbo

Næringsinnhold i lavkarbo kake med ostekrem

 • 325 kalorier
 • 6 gram totalt karbohydrater
 • 5 gram netto karbohydrater
 • 2 gram sukker

Relatert: Enkel lavkarbo snacks

Variasjoner og tilpasninger

En av fordelene med lavkarbo kake med ostekrem er at den kan tilpasses etter din personlige smak og ernæringsbehov. Her er noen måter du kan variere oppskriften på:

1. Glutenfritt alternativ

Hvis du har cøliaki eller følger en glutenfri diett, kan du erstatte mandelmel og kokosmel med glutenfritt mel som bokhvetemel eller havremel. Sørg for å velge sertifiserte glutenfrie produkter for å unngå forurensning.

2. Sukkerfri søtning

I oppskriften ovenfor brukte vi sukrin som søtning, men du kan også bruke andre lavkarbo-søtningsmidler som erythritol, stevia eller monk fruit søtningsmiddel. Bare husk å justere mengden etter søtningsstyrken til det du foretrekker.

3. Smakstilsetninger

Du kan tilsette ulike smakstilsetninger for å gi kaken en unik vri. Prøv å blande inn sitronskall og saft for en forfriskende sitronkake, eller tilsett revet appelsinskall og kanel for en smak av høsten.

4. Toppings

Topp kaken med friske bær som jordbær, blåbær eller bringebær for en frisk og saftig smak. Du kan også drysse noen hakkede nøtter eller mørk sjokolade over ostekremen for ekstra crunch og smak.

5. Proteinrik variant

Hvis du vil øke proteininntaket ditt, kan du legge til noen spiseskjeer med vanilje eller sjokolade-proteinpulver i kakeblandingen. Dette vil gi kaken en ekstra proteinboost uten å påvirke smaken.

6. Lavere karbohydratinnhold

Hvis du er i streng ketose, kan du redusere mengden karbohydrater ytterligere ved å erstatte mandelmelk med usøtet mandel- eller cashewmelk og bruke en lavkarbo søtning uten karbohydrater.

Oppbevaring

Etter å ha bakt denne herlige kaken, lurer du kanskje på hvordan du best oppbevarer den. Heldigvis er det ganske enkelt. Pakk kaken inn i plastfolie eller legg den i en lufttett beholder og oppbevar den i kjøleskapet. Kaken vil holde seg fersk i opptil en uke. Du kan også fryse den for lengre holdbarhet. Bare sørg for å pakke den godt inn i plastfolie og aluminiumsfolie før du legger den i fryseren.

Relatert: Fristende lavkarbo bounty

Avsluttende tanker

Lavkarbo kake med ostekrem er en deilig måte å tilfredsstille søtsuget ditt på uten å ødelegge kostholdet ditt. Denne oppskriften gir deg muligheten til å nyte en velsmakende dessert som er laget med sunne ingredienser og som passer perfekt inn i lavkarbo-livsstilen. Ved å tilpasse oppskriften etter dine preferanser, kan du skape en unik smaksopplevelse som du vil glede deg over gang etter gang.

Så hvorfor ikke prøve denne fantastiske lavkarbo-kaken med ostekrem neste gang du ønsker å skjemme bort deg selv eller imponere gjestene dine? Den vil ikke bare tilfredsstille smaksløkene dine, men også bidra til å opprettholde et balansert og sunt kosthold. Nyt hvert deilig biter, vel vitende om at du tar vare på helsen din samtidig.

Konklusjon

Lavkarbo kake med ostekrem er en fantastisk måte å tilfredsstille søtsuget på samtidig som du holder deg på rett spor med kostholdet ditt. Denne oppskriften gir deg en deilig, kremaktig dessert som er enkel å lage og som hele familien vil elske. Med riktig kombinasjon av ingredienser kan du nyte en lavkarbo-livsstil uten å ofre smaken. Så hvorfor ikke prøve denne oppskriften neste gang du har lyst på noe søtt? Det er en velsmakende belønning for ditt sunne valg!

Referanser

Om forfatteren

Legg inn kommentar