ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |Lavkarbo grønnsaker

Grønnsaker har mindre dårlig rykte enn frukt når det gjelder karbohydrater. De inneholder generelt mindre sukker, og dermed færre karbohydrater enn frukt.

Selv når du begrenser karbohydrater, bør grønnsaker være en viktig næringskilde i kostholdet ditt. De har mye fiber og har lavere kaloriinnhold per porsjon enn noen annen matgruppe. De inneholder også en rekke sunne forbindelser, inkludert fytokjemikalier, vitaminer og mineraler. Generelt, jo høyere vanninnhold i en grønnsak, jo lavere karbohydratinnhold per porsjon. Dette er de beste valgene av grønnsaker med lite karbohydrater.

Agurker

Agurker er et forfriskende og næringsrikt tillegg til enhver salat – gresk eller på annen måte Skrellet inneholder bare 2,16 g Karbonhydratkilde for hver 100 gram. Hvis du foretrekker dem med skall, er det 3,63 gram, som fortsatt er ganske lavt.

Isbergsalat

Kanskje en av de mest populære – om enn minst næringsrike – grønnsakene, isbergsalat har bare 2,97 gram Karbonhydrat per 100 gram. Koble den med flere andre grønnsaker på denne listen for å få en lavkarbosalat med mange næringsstoffer.

Selleri

Selleri har samme antall karbohydrater som isbergsalat (2,97 gram). Nyt denne allsidige grønnsaken med salat eller i gryteretter, eller fylt med usøtet nøttesmør.

Hvit sopp

Sopp inneholder bare 3,26 gram karbonhydrater per 100 gram. Legg dem til en eggehvite omelett for en sunn frokost med lite karbohydrat.

Spinat

For hver 100 gram spinat får du 3,63 gram karbonhydrat. For å sette det i perspektiv, er det bare omtrent 1 gram per kopp. Så du kan fylle på spinatsalater og fylle på med magert kyllingbryst og friske jordbær.

Brokkoli

En næringsrik tett korsblomstret grønnsak, rå brokkoli inneholder 6,64 gram Karbonhydrat og 2,6 gram fiber, bare netto 4,04 gram karbohydrater per 100 gram. Prøv det rå i en salat, lett dampet, eller i en stek kastet med hvitløk, ingefær og et snev av olivenolje.

Paprika

En lett, knasende matbit når den er rå, eller utmerket sautert med de andre favorittgrønnsakene dine, paprika har bare 5,88 gram karbohydrat.

Blomkål

Blomkål har bare 4,97 gram for karbohydrater og 2,0 gram fiber, og netto bare 2,97 gram karbohydrater per 100 gram porsjon. I tillegg til å nyte blomstene, kan du gjøre det til et velsmakende og lite karbohydratalternativ til ris eller andre korn.

Asparges

Asparges har 3,88 gram karbonhydrater per 100 gram. Prøv det dampet eller børstet med litt olivenolje og stekt i ovnen eller grillen. Ha på med litt fersk sitronsaft.

Reddiker

Reddiker har bare 3,4 gram til karbohydrater per 100 gram, og er en ofte oversett, men velsmakende og næringsrik grønnsak.

Arugula

Arugula er en allsidig løvgrønn som bare har 3,65 gram karbonhydrater per 100 gram. Den er smakfull, med litt pepperkrydret kvalitet, og er en spesielt god kilde til vitamin A, vitamin K, vitamin C, folat og kalsium. Prøv det i salater blandet med andre greener, eller tilberedt i sauser, supper eller gryteretter.

Tomater

Tomater har bare 3,89 gram for karbohydrater og 1,2 gram fiber, og netto bare 2,69 gram karbohydrater per 100 gram porsjon. Nyt dem rå som en enkel, sunn matbit med salt og pepper, som pålegg på salater eller smørbrød, eller tilberedt i supper eller brukt til å lage sauser.

Relaterte artikler:

Hva er lavkarbo diett

Lavkarbo diett for hele familien

Om forfatteren