Lavkarbo for nybegynnere

Et kosthold med lite karbohydrater begrenser karbohydrater, hovedsakelig i sukkerholdig mat, pasta og brød. Lær mer om lavkarbo for nybegynnere.

I stedet for å spise karbohydrater spiser du hele matvarer, inkludert naturlige proteiner, fett og grønnsaker.

Hva er lavkarbo?

Et lavkarbokosthold betyr at du spiser færre karbohydrater og en høyere andel fett (med tilstrekkelige mengder protein). I flere tiår har vi blitt fortalt at fett er skadelig for helsen vår. I mellomtiden har fettfattige “diett” -produkter, ofte fulle av sukker, flommet over i butikkene. Dette har sannsynligvis vært starten på fedmeepidemien.

Studier viser nå at det ikke er noen grunn til å frykte naturlig fett. Fett er viktig i en diett med lite karbohydrater. Bare minimere inntaket av sukker og stivelse, sørg for at du får tilstrekkelig protein, og du kan spise alt det sunne fettet du trenger for å føle deg mett og fornøyd.

Når du unngår sukker og stivelse, har blodsukkeret en tendens til å stabilisere seg, og nivåene av det fettlagrende hormonet insulin synker. Dette bidrar til å øke fettforbrenningen og kan få deg til å føle deg mettere, og dermed redusere matinntaket naturlig og fremme vekttap

Det grunnleggende ved lavkarbodietter

  • Spis: Kjøtt, fisk, egg, grønnsaker som vokser over bakken og naturlig fett (som smør).
  • Unngå: Sukker og stivelsesholdig mat (som brød, pasta, ris, bønner og poteter).

Spis når du er sulten, og stopp når du er mett. Det kan være så enkelt. Du trenger ikke å telle kalorier eller veie maten. Du trenger ikke produkter med lite fett.

Hva du skal drikke

Hvilke drikker er bra på et lavkarbokosthold? Vann er perfekt, og det samme er kaffe eller te. Bruk helst ingen søtningsmidler. En beskjeden mengde melk eller fløte er greit i kaffe eller te (men vær forsiktig med caffe latte!).

Relaterte artikler:

Lavkarbo grønnsaker

Hva er lavkarbo diett

Om forfatteren