Lav blodprosent og trening

Anemi (lav blodprosent) er en tilstand der produksjonen og antall røde blodlegemer er under normale nivåer. Lær mer om lav blodprosent og trening.

Årsaker til anemi

Anemi kan være forårsaket av en lang rekke ting, de fleste er underliggende næringsmangel eller sykdommer. Vanlige årsaker inkluderer jernmangel, vitaminmangel, kroniske sykdommer som kreft og beinmargsykdommer. Jernmangelanemi er den vanligste formen for sykdommen.

Symptomer på anemi

Symptomene variere fra mild til alvorlig. Anemi, som kan gjøre at du føler deg utmattet, og kan påvirke din evne til å trene. Trening er en god måte å legge merke til symptomene og følelsene som anemi kan gi deg. Anemiske mennesker kan bli veldig slitne etter å ha gjort lett til moderat trening eller andre aktiviteter som du ikke ville forvente å bli sliten av. Du kan føle deg svak, svimmel, irritabel, deprimert og andpusten. Utvendige tegn kan også omfatte blek hud, kalde hender og føtter, hodepine og uregelmessig hjerterytme.

Lav blodprosent trening

Intens trening kan være enda større utfordring for den vanligste formen for anemi som er forårsaket av en jernmangel. Tung trening kan øke kravet til jern med 1 til 2 milligram per dag. Dette kan gjøre tilstanden verre. Jerntap gjennom svette, blodtap eller nedbrytning av røde blodlegemer under trening kan øke behovet for jern.

Diagnostisering og behandling av lav blodprosent

Anemi diagnostiseres via blodprøver for å kontrollere nivåene av røde blodlegemer. En CBC, eller fullstendig blodtelling, er den primære testen som brukes til å undersøke blodprosent og formen til de røde blodcellene dine. Dette kan brukes for å begrense årsaken til anemien. Alternativ behandling av anemi i tilfelle av alvorlige sykdommer, er begrenset til å redusere symptomene på disse sykdommene. Behandling av anemi forårsaket av mangler er mulig gjennom tilskudd av jern eller vitamin B-12, og ved å gjøre endringer i kostholdet.

Relaterte artikler:

Høyt blodtrykk sliten

Sliten etter trening

Om forfatteren

Legg inn kommentar