Langtur på 24 km

Denne treningsøkta besto av en langtur på 24 km, som ble løpt med moderat intensitet i et bra tempo.

Målet med treningsøkta

Målet mitt med treningsøkta var å løpe en langtur i et tempo tilsvarende moderat intensitet, for å øke aerob kapasitet og trene opp beina i tåle belastning over tid.

Gjennomføring av treningsøkt

Følgende ble gjennomført denne treningsøkta:

  • 24 km med med en gjennomsnittsfart på 4:57 per km

Gjennom hele langturen holdt jeg en snittfart som vekslet mellom 4:59-4:59. De siste kilometerne økte jeg litt, så gjennomsnittsfarten til slutt ble 4:57 per km. Intensiteten lå på 75-79 prosent av makspuls gjennom store deler av langturen. Det er litt over grensen for hva som kan kalles en rolig langtur. Langturen gikk greit å gjennomføre, og jeg følte meg fin i beina når jeg var ferdig. Neste søndag blir det en langtur på 28 km

Relaterte artikler:

Langtur med moderat intensitet

Tren opp utholdenheten når du løper rolige langturer

Om forfatteren

Legg inn kommentar