Langtur med moderat intensitet

Langtur med moderat intensitet. Denne langturen hadde en lengde på drøyt 24 km og ble løpt med moderat intensitet.

Langturer når du trener til maraton

Langturene er viktig for å trene opp din aerobe utholdenhet, som betyr at du forbedrer muskulaturens evne til å ta opp oksygen. God aerob utholdenhet gjør at du kan løpe lenge uten at den aerobe kapasiteten overskrides, og du går over til anaerob forbrenning. Trener du anaerobt får ikke muskulaturen nok oksygen, og som resultat vil du få en opphopning av melkesyre i muskulaturen. Du vil bli tvunget til å sette ned tempoet, og blir det ille nok må du stoppe opp helt.

Langturene er med på å bygge både din fysiske og mentale kapasitet. Å løpe langt utfordrer din fysiske kapasitet ved belastningen det er for beina å løpe i flere timer. Denne treningen er en tilvenning for muskulaturen, slik at den gradvis tåler mer og mer.

Å løpe langturer er også en fin øvelse i å takle mentalt det er å løpe langt. Du må ha fokus over en lengre periode, ikke minst i forhold til å ta det rolig på disse turene. Å løpe lenge kan av og til også være en prøve for din tålmodighet.

Å løpe langturer er viktig trening for alle typer distanser. Du trenger å bygge opp din aerobe utholdenhet uavhengig av om du trener til en 400 meter eller et maraton. Din aerobe kapasitet er grunnmuren i din løpsform. På denne grunnmuren legger du det videre grunnlaget, avhengig av om du skal bli god til å løpe 800 meter, 5000 meter eller maraton.

Målet med denne langturen

Målet med langturen var som nevnt over å øke aerob utholdenhet og forberede muskulatur, sener, ledd og leddbånd på belastningen det er å løpe langt. Jeg var bevisst på at langturen skulle gå rolig, men ikke for rolig. Målet var å holde en fart tilsvarende 5 minutter per km.

Gjennomføring av langtur

Følgende ble gjennomført denne treningsøkta:

  • Langtur som varte i 2:05
  • Distansen som ble tilbakelagt er 24,55 km

Det ble løpt innenfor følgende pulssoner i denne treningsøkta:

Som det fremgår av oversikt over intensitet under denne langturen, ble mye av løpingen gjennomføre med moderat intensitet (sone 3). Det var som planlagt, fordi jeg vet at pulsen ligger høyere når jeg holder en fart tilsvarende 5 min/km.

Gjennomføringen av langturen gikk helt greit frem til omtrent 20 km. Da begynte det å verke i beina, men jeg greide likevel å opprettholde ønsket fart.

Langtur med moderat intensitet

Denne langturen var forløsende, i den forstand at jeg ikke har løpt langturer på en drøy måned. Nå er det langturer som gjelder hver søndag, og målet er å øke lengden på disse inntil jeg løper 35 km på en langtur.

Relaterte artikler:

Hvordan trene med moderat intensitet

Trene til maraton med raske langturer

Om forfatteren

Legg inn kommentar