Langtidshevet brød gjør at du kan bruke mindre gjær, og du kan sette deigen kvelden før. Lær mer om hvordan du skal lage langtidshevet brød.
ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |
Ingredienser
- 160 gram havregryn
- 3,2 dl kaldt vann (til havregryn)
- 640 gram hvetemel
- 3 dl kaldt vann
- 10 gram fersk gjær
- 2 ts salt
Slik gjør du
Blande havregryn sammen med 3,2 dl kaldt vann, og la det stå i 20 minutter for at vannet skal trekke inne inn i havregrynene. Deretter elter du alle ingrediensene utenom 3 dl vann i en foodprosessor i omtrent 15 minutter. Deigen skal være litt klebrig når du er ferdig. Tilsett mer vann eller hvetemel for å oppnå riktig konsistens på deigen. Legg deigen i en bolle med lokk, og la den ligge i kjøleskapet til dagen etter. Dagen etter lar du deigen stå i romtemperatur 60 minutter. Ha mel utover et bakebord, og elter deigen forsiktig. Form to brød som du legger i brødbakeformer. La brødet etterheve til de har dobbel størrelse, i omtrent 60-90 minutter.
Brødet stekes på 180 grader i 40-45 minutter, eller til brødene er gyllenbrune. La brødene avkjøle seg i minst 15 minutter før du skjærer i dem, for å få et saftigere brød.
Relaterte artikler: