Langsiktig effekt av trening

Langsiktig effekt av trening. Langsiktig effekt av trening kan være økt livskvalitet og bedre fysisk helse. 

Langsiktig effekt av trening

Den langsiktige effekten av å trene kan ikke overdrives. Langsiktig effekt av trening kan være bedre livskvalitet og bedre fysisk helse. 

I denne artikkelen vil du lære mer om hvilke langsiktig effekt trening kan ha for din livskvalitet.

Regelmessig fysisk aktivitet

Regelmessig fysisk aktivitet kan øke livskvaliteten og gi bedre fysisk helse og økt psykisk velvære. Trening kan styrke immunforsvaret ditt, og gjøre kroppen bedre rustet til å motstå sykdommer. En bedre allmennhelse kan være en langsiktig effekt av trening. Du har mer overskudd, og orker mer i hverdagen. 

Langsiktige effekter er bedre helse og livskvalitet

​Regelmessig fysisk aktivitet fører til at livskvaliteten blir bedre på grunn av økt psykisk velvære og bedre generell fysisk helse. Regelmessig fysisk aktivitet styrker også immunsystemet på sikt. Hardere treningsøkter kan føre til at immunsystemet svekkes timene etter aktivitet, men immunforsvaret stabiliseres gjennom hvile. Sammenlignet med en person som er inaktiv, kan en person som er aktiv ha fem år ekstra med økt livskvalitet uten sykdom, og tre ekstra leveår, i følge beregninger som er gjort. Fysisk aktive personer kan ha halvparten så stor risiko for å dø av hjerte- og karsykdommer, sammenlignet med en person som er fysisk inaktiv. Trening fremmer helse, gir deg overskudd og er effektivt for å øke livskvaliteten din. Trening kan være et effektivt virkemiddel for å forebygge en rekke sykdommer, som depresjon, høyt blodtrykk, diabetes og enkelte typer kreft. 

Trening kan motvirke stress

Når du trener utskiller kroppen endorfiner, som kan ha en beroligende og stressdempende effekt, spesielt gjennom aktiviteter med høyere intensitet. Denne effekten kan du både under og i etterkant av treningen. Forskning viser også at trening kan ha en smertelindrende effekt. Trening kan ha positiv innvirkning mentalt og sosialt.  Å trene sammen med andre kan gi økt trivsel og bedre humør. Å trene kan på lang sikt også gi deg økt energinivå og bedre konsentrasjon. 

Langsiktig effekt av trening

Den langsiktige effekten av trening er positiv både på det fysiske og mentale plan. Du blir sterkere fysisk og mentalt av å trene. Det kan være at du greier bedre å takle utfordrende perioder i ditt liv. La trening bli en del av din livsstil, for økt livskvalitet gjennom hele livet. 

Relaterte artikler:

Kortsiktig effekt av trening

Hvordan få motivasjon til å trene

Om forfatteren

Legg inn kommentar