Langintervaller med hard intensitet

0
369
Langintervaller med hard intensitet
Artikkelen fortsetter under annonsen fra MILRAB
40% PÅ GARMIN

OPPTIL 30%

PÅ SPORTSKLOKKER!

Langintervaller med hard intensitet. Denne treningsøkta gjennomførte jeg med lange intervaller på bane med hard intensitet.

Målet med treningsøkta

Intervalltreningen var et ledd i opptreningen til maraton neste år, og målet var å øke aerob kapasitet og venne kroppen til å løpe med høyere intensitet over en lenger periode.

Gjennomføring av treningsøkt

Intervalltreningen ble gjennomført på følgende måte:

Oppvarmingen hadde som formål å gjøre muskulaturen varm og mer forberedt til belastningen det er å løpe intervall i et høyere tempo. Intervalltreningen gjennomførte jeg progressivt, ved at jeg forsøkte å øke farten innenfor hvert intervall, og fra ett intervall til det neste. Det første intervallet tar jeg alltid i et litt roligere tempo, slik at kroppen får vent seg til farten jeg skal løpe i. Pausene er korte når du løper såpass lange intervaller, men akkurat nok til at du får ned pulsen og blir klar til neste intervall. Likevel, pulsen blir høyere og høyere for hvert intervall, og i siste del av de 2 siste intervallene ligger løper jeg på terskel.

Artikkelen fortsetter under annonsen fra X-LIFE

Evaluering av treningsøkta

Gjennomføringen gikk greit, og nok en gang lærte jeg hvor viktig det er å ta de første 1-2 intervallene roligere for å ha en gradvis belastning på kroppen. Det gjør at jeg får bedre effekt ut av resterende intervaller. Faktisk er det enklere å gjennomføre de siste intervallene, selv om pulsen er mye høyere enn for de første.

Relaterte artikler:

Pyramideintervall med hard intensitet

Sone 4 løping med hard intensitet