Langintervall for 10 km under 45 min

Lær mer om hvordan du kan trene langintervaller for å løpe 10 km under 45 minutter, og hvordan du kan estimere hvilken fart du skal holde på intervallene.

Trene langintervaller for 10 km under 45 min

Trening med langintervaller for å løpe 10 kilometer under 45 minutter har som hensikt å gjøre deg raskere på distansen, og gjøre deg i bedre stand til å holde tempoet du trenger for å nå målet ditt med 10 km. For å løpe 10 km under 45 minutter, må du holde en gjennomsnittsfart på 4:30, og du bør trene langintervaller i et tempo som på sikt kan gjøre at farten du må holde på 10 km oppleves som komfortabelt hardt, og et tempo du kan holde gjennom hele distansen. Eksempelvis kan du ha som mål å holde en fart på langintervallene tilsvarende 4:00-4:15 per km.

Hvordan trene langintervaller for å løpe 10 km under 45 min

Du kan veksle mellom å løpe langintervaller for 10 km med en lengde på 800-1200 meter. Har du liten erfaring med langintervaller, kan du starte med 800 meter intervaller. Velg en fart du vet du greier å holde minst ett intervall, i dette tilfellet 800 meter intervall. La oss si at du skal løpe 800 meter intervaller i 4:15 fart per km. Hvis du ikke greier å løpe ett intervall i denne farten, eller med en intensitet som veksler mellom moderat til hard, bør du øke tiden du bruker per km, og sette deg bedre tidsmål etter hvert som du blir i bedre form. Ha en gradvis økning i hvor mange repetisjoner du gjennomfører fra gang til gang, og øke lengden på intervallene etter hvert som du blir i bedre. Dette kan være en meget effektiv måte å komme i form til 10 km, for at du skal nå målet ditt som er å løpe på 45 minutter eller bedre!

Relaterte artikler:

Treningsprogram 10 km under 45 min

Pulssoner for 10 km under 45 min

Om forfatteren

Legg inn kommentar