Laktose i gresk yoghurt

Har gresk yoghurt laktose? Svaret er ja; Imidlertid kan mange mennesker med laktoseintoleranse nyte yoghurt på grunn av sin unike sammensetning. Lær mer om laktoseinnhold i gresk yoghurt.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Hva er laktoseintoleranse?

Tenk på det på denne måten: Laktose er et naturlig sukker i melk som består av to enkle sukkerarter, glukose og galaktose. Når kroppen er laktoseintolerant, betyr det at den ikke lager nok laktase – det naturlige enzymet som bryter laktose ned til disse to enklere sukkerene som er lett fordøyelige. Det er da yoghurtens levende og aktive kulturer går inn og hjelper.

Symptomer på laktoseintoleranse kan omfatte magesmerter, oppblåsthet, flatulens og diaré. Legen din kan bekrefte om du har laktoseintoleranse, og en registrert kostholdsekspert kan hjelpe deg med å forstå alternativer som er skreddersydd for ditt toleransenivå.

Laktose i gresk yoghurt

Gresk yoghurt har mindre laktose enn vanlig yoghurt, melk og til og med iskrem, på grunn av silingsprosessen den går gjennom så vel som gjæringsprosessen. Og på toppen av det bidrar dens levende og aktive kulturer også til å bryte ned laktosen den inneholder, noe som gjør det lettere for folk å fordøye. Selvfølgelig kan du også kjøpe laktosefri gresk yoghurt.

Gresk yoghurt inneholder melk. Den er laget av melk, og det er der laktosen kommer fra, så vel som næringsstoffer som protein, kalsium og annet.

Relatert: Laktose i fetaost

Den gode nyheten er at de fleste med laktoseintoleranse ofte kan tolerere små mengder laktose, spesielt som en del av måltider eller snacks, så prøv å inkludere meieriprodukter til måltidene dine eller velg meieriprodukter uten eller minimalt med laktose, som naturlige oster eller silte yoghurter (gresk eller islandsk). Øk deretter porsjonsstørrelsene gradvis for å finne et nivå du tåler. Tross inneholder ikke alle meieriprodukter like mye laktose.

Mens gresk yoghurt er laget av melk, og derfor inneholder laktose, finnes det også laktosefrie alternativer. De er ekte meieriprodukter, bare uten laktosen. Faktisk finnes det laktosefrie versjoner av mange produkter, inkludert yoghurt, melk og iskrem.

Et annet morsomt faktum er at de fleste greske yoghurter har levende og aktive kulturer, det samme gjør naturell og islandsk yoghurt, som hjelper på fordøyelsen. De gode bakteriene hjelper deg også med å bryte ned laktose, selv om du har en intoleranse mot det.

Ernæringsmessige fordeler med gresk yoghurt

Det er mange grunner til å nyte gresk yoghurt – fra dens tykke og syrlige smak til dens ernæring til dens allsidighet. Den er fullpakket med proteiner av høy kvalitet og essensielle næringsstoffer som kalsium, sink og vitamin B12. Å inkludere det i måltider kan holde deg mett lenger på grunn av proteinet.

Og det kan være kokkens beste venn. Gresk yoghurt er på et blunk en erstatning for mayo, olje, kremost og mye mer. Laktoseintoleranse trenger ikke å hindre deg i å nyte gresk yoghurt – du har alternativer.

Relatert: Laktose og glutenfri vaniljekrem

Referanser

Om forfatteren