Lage majones for hånd

Glem butikkjøpt og lag din egen hjemmelagde majones. Det krever litt innsats, men det er vel verdt det. Lær hvordan du skal lage majones for hånd.

Næringsinnhold

  • kcal: 267
  • fett: 29 gram
  • mettet fett: 4 gram
  • karbohydrater: 0,2 gram
  • sukker: 0,2 gram
  • fiber: 0 gram
  • protein: 1 gram
  • salt: 0,17 gram

Ingredienser

  • 2 eggeplommer
  • 1 ss dijonsennep
  • 250 ml solsikkeolje
  • 2 ts hvitvinseddik eller sitronsaft
  1. Ha eggeplommer og sennep i en bolle, smak til med salt og pepper og visp sammen til det er helt blandet. Visp hele tiden, tilsett en liten dråpe olje og visp til den er helt blandet, tilsett deretter en ny dråpe og fortsett en dråpe om gangen til eggeplommene og oljen kombineres og begynner å tykne. Når du er sikker på at oljen og eggene er blandet sammen, kan du legge til litt mer olje om gangen, men vær tålmodig, siden tilsetning av oljen for raskt vil føre til at majonesen deler seg og stivner.
  2. Når all oljen er pisket inn i eggene og du har en tykk majones som kan skje med skje, visp inn eddik eller sitronsaft og smak til. Holder seg i kjøleskapet i to dager.

Relaterte artikler:

Vegansk aioli

Hvor mye salt per dag

Referanser

Om forfatteren