Lære å svømme og alder

Virker barnet ditt ivrig etter å svømme? Her er tegnene på at hun eller hun virkelig er klar. Lær mer om hvilken alder som kan være passende når barnet skal lære å svømme.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Det er viktig å forstå at svømmekurs for babyer og småbarn ikke er laget for å lære små å svømme på egenhånd. De er ment for at barn og foreldre skal kunne ha det gøy sammen, trygt, i vannet. Når det er sagt, har det vært noen få studier som støtter fordelene med svømmetimer for småbarn – noen antyder til og med at når et lite barn har med en forelder, kan risikoen for drukningsulykker reduseres. Det er definitivt en overbevisende sak for å registrere barnet ditt på et svømmekurs, før heller enn senere.

I hvilken alder kan babyer og småbarn lære å svømme?

Svømmekurs er definitivt ikke et must for babyer eller små småbarn – og det er ikke for alle barn heller, så ikke stress med det. Barn i alderen 1 år og eldre som viser tegn til bassengberedskap og blir ofte utsatt for vann. Den forrige anbefalingen var svømmekurs for de fleste barn i alderen 4 og oppover.

Hvis barnet ditt virker klar for å plaske i noe større enn badekaret, diskuter temaet svømmetimer med barnelegen din, som kan gi deg en bedre ide om hvor barnet ditt er utviklingsmessig, følelsesmessig og fysisk, og gi en anbefaling om et passende svømmekurs i ditt område.

Når bør barnet mitt begynne med svømmetimer?

Alder er ikke den eneste prediktoren for når barnet ditt kan være klar til å svømme. Husk at hvert barn vil være klar til å svømme avhengig av hvor hver enkelt er i utviklingen.

Hvis den lille er ofte eksponert for vann, enten det er et basseng eller stranden, fysisk koordinert slik at hun kan sparke og padle med armene samtidig, og følelsesmessig klar (les: ikke redd for vannet), kan det indikere at han eller hun er klar for et svømmekurs.

I så fall, se etter et svømmekurs som vil lære barnet de grunnleggende bevegelsene – hvordan du flyter og padler, for eksempel. Se etter klasser på færre enn seks elever med instruktører som er sertifisert i HLR, førstehjelp og vannsikkerhet.

Og husk at «berøringsovervåking» bør håndheves sterkt når barnet ditt er i vannet, noe som betyr at du eller en annen erfaren svømmer alltid bør være innenfor berøringsavstand fra barnet.

  • For spedbarn under 1 år anbefales det ikke svømmetimer fordi det ikke er bevis for at de reduserer risikoen for å drukne. Når det er sagt, kan en svømmetime for foreldre og baby være en morsom måte å tilbringe tid med den lille og venne barnet til å være i bassenget. Selv da er det viktig å være klar over risikoen. For eksempel kan en baby lett svelge for mye vann, noe som kan føre til vannforgiftning, eller ha problemer med å tilpasse seg de kalde temperaturene i bassenget og i sjeldne tilfeller oppleve hypotermi.
  • For barn i alderen 1 til 4, søk svømmeprogrammer hvor instruktørene er opplært og sertifisert i en nasjonalt anerkjent lære-å-svømme-pensum, førstehjelp og HLR. Svømmelærere bør aldri tillate et lite barns hode å gå under vannoverflaten.
  • For svømmere i alderen 5 og eldre som allerede er vant til vannet, kan du prøve svømmekurs som holder klasser for barn både med og uten foreldre. Prøv å finne et kurssom fokuserer på trygg bassengadferd samt padling og sparking. Vurdere klasser som varer opptil 30 minutter over en periode på åtte til ti uker, slik at barna kan bygge på grunnleggende ferdigheter og til slutt gå videre til koordinerende bevegelser av armer og bein.

Relaterte artikler:

Svømming kalorier 1000m

Svømming som trening for å gå ned i vekt

Referanser

Om forfatteren