Lær hvordan jeg forbedret kostholdet mitt på 2 dager

Ønsker du en annen livsstil med et sunnere kosthold? Ønsker du å bli i bedre form med trening gjennom et sunnere kosthold? Lær hvordan du skal legge om kostholdet ditt!

Hvordan legge om kostholdet

Hvordan legge om kostholdet for å få en sunnere livsstil er enklere enn du kanskje tror. Å forandre kostholdet kan gi deg mer energi og bidra til at du går ned i de ekstra kiloene du har dratt på gjennom mange år. En sunnere livsstil handler ikke om å gå på knallharde dietter, som du har ingen forutsetninger for å greie å holde særlig lenge. Dietter som virker handler om å gjøre smarte valg med tanke på det du spiser, og det du spiser skal være vanlig mat. Det får du til ved å legge en sunn matplan der du får i deg tilstrekkelig med makronæringsstoffer, i form av karbohydrater, proteiner og sunt fett. Et sunt og balansert kosthold gir deg også det du trenger av vitaminer og mineraler. For at du skal lykkes med å legge om kostholdet, bør du ha et langsiktig perspektiv. Ikke prøv å gjøre alt på en gang, men ha en gradvis overgang til et sunnere kosthold, der du fokuserer å legge om kostholdet på ett eller noen områder. Det kan du komme i gang med og forbedre på et par dager.

Kom i gang med en sunn matplan

En matplan er første steg for å forbedre kostholdet ditt. Denne planen må ikke være for rigid og vanskelig å følge. En sunn matplan skal være enkel å følge. Legg en matplan for hvor mange måltider og mellommåltider du skal ha i løpet av en dag. Ha flere mindre og hyppige måltider, fremfor færre store og tunge måltider. La matplanen inneholde sunne matvarer som er næringsrike og mette, og som gjør det enklere å holde blodsukkeret stabilt. Å ha en sunn matplan vil gjøre det enklere for deg å spise sunnere og kan i større grad bevisstgjøre deg på hva du faktisk spiser.

Dietter som virker

Dietter som virker har rikelig med grønnsaker, belgfrukter, bær og frukt. Spis en håndfull mandler hver dag for få i deg sunt fett, og bruke sunne matoljer fremfor hardt smør. Velg grove kornprodukter fremfor fine, og hold deg til fullkornspasta, villris og poteter. Kylling, fisk og egg er gode alternativer. Styr unna alt av sukker og sukkerholdiige drikker, også juice. Hold deg til vann, kaffe og te. Kunstige søtningsstoffer bør du også holde deg unna. Det vil være en tilnærmet umulig oppgave å styre unna absolutt alt som inneholder sukker, men styr unna mat som åpenbart har mye sukker. Dietter som virker er vanlig mat der du får i deg tilstrekkelig med makronæringsstoffer, vitaminer og mineraler gjennom et sunt og balansert kosthold. Dette kostholdet er ingen hokus pokus, men et vanlig kosthold der du kutter kraftig ned på sukkerholdig mat. Dét er kanskje det viktigste grepet du tar for å forbedre kostholdet ditt. Som første steg for å forbedre kostholdet ditt bør du derfor kutte ut sukkerholdige drikker.

Kombinere et sunt kosthold med trening

Et sunt kosthold kan være enda enklere dersom du kombinerer det med trening. Når du trener trenger du mer energi i form av karbohydrater, proteiner og sunt fett. For å ha best mulig treningseffekt og restituere raskere, vil du få det best gjennom et sunt og variert kosthold. Trening kan på denne måten gjøre det enklere for deg å legge om til et sunnere kosthold.

Relaterte artikler:

Raskeste måten å gå ned i vekt

Matplan for å gå ned i vekt

diett program

slanke diett

gratis diett plan

sunn matplan

hvordan legge om kostholdet

slanke diett plan

diett mat

dietter som virker

Om forfatteren

Legg inn kommentar