Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


20-50% RABATT!


OKTOBER DEALS!

OPPTIL 50%

PÅ ALT AV BRILLER, SKO, SEKKER OG TURFAVORITTER!

*HENT KUPONGKODE OG FÅ 20% PÅ ALLE JAKKER!

Kyssesyken trening

Hvis du har kyssesyken, lurer du kanskje på hvordan du skal gjennomføre daglige aktiviteter, inkludert det å trene. Lær mer om kyssesyken og trening.

Kyssesyken

Mononukleose, eller kyssesyke, er en smittsom sykdom forårsaket av et virus. Denne tilstanden er oftest forårsaket av Epstein-Barr-viruset. Kyssesyke kan forekomme hos barn, men er mye mer vanlig blant tenåringer og unge voksne. Faktisk rapporteres det at det at hver fjerde person i denne aldersgruppen får kyssesyke. Hvis du har mistanke om symptomer på kyssesyken, kan du oppsøke lege for å få en nøyaktig diagnose før du trener.

Gjenkjenne symptomene på kyssesyke

Kyssesyke kan forekomme hos barn og forbli udiagnostisert, da symptomene vanligvis er milde i denne aldersgruppen. Imidlertid påvirkes ungdommer og unge voksne mer betydelig av kyssesyke. Viruset som forårsaker kyssesyke har en lang inkubasjonsperiode med symptomer som vanligvis utvikler seg fire til seks uker etter at du har blitt utsatt for viruset. Symptomer på tilstanden kan ligne andre forhold, som streptokokker i halsen.

Symptomene inkluderer:

  • utmattelse
  • feber
  • hovne lymfeknuter og mandler
  • hodepine
  • sår hals
  • hudutslett

Kyssesyke kan også føre til at milten og leveren blir større, selv om dette er mindre vanlig. Legen din vil kunne finne ut dette med en fysisk undersøkelse. Kyssesyke er svært smittsom og spres typisk gjennom kroppslige væsker som spytt. Symptomene begynner vanligvis å komme i løpet av to til fire uker, men tretthet kan vare mye lenger enn det. Symptomer kan til og med vare i seks måneder. Behandlingen inkluderer mye hvile, å holde seg hydrert og ta smertelindrende medisiner etter behov.

Kyssesyken og trening

Hvis du har kyssesyken, er det en god sjanse for at du ikke har lyst til å trene. Tretthet kan gjøre det vanskelig bare å utføre grunnleggende, daglige gjøremål. Når du begynner å komme deg, kan du imidlertid være ivrig etter å komme tilbake i trening igjen. Begynn med aktiviteter med lav intensitet, som å gå, eller fokusere på aktiviteter som ikke krever mye energi, for eksempel tøying. Hold deg unna treningsstudioet for å unngå å spre viruset til andre mennesker. Det er risiko forbundet ved å trene med kyssesyke, spesielt hvis du har en hoven milt. Kontaktidrett og fysiske aktiviteter av noe slag må unngås under disse omstendighetene til hevelsen i milten har gått ned. Milten kan sprekke og forårsake skarpe smerter på venstre side i øvre del av magen. Du kan også være forvirret, ha tåkesyn, eller til og med besvime. Søk øyeblikkelig lege hvis du opplever disse potensielt livstruende symptomene. Da kan det være nødvendig med kirurgi.

Organene dine kan forbli hovne i flere uker etter at andre symptomer på kyssesyke er borte. Når du blir bedre, etter hvert som viruset går gjennom kroppen din, reduseres risikoen for å trene med kyssesyke. Men ta kontakt med legen din for å være sikker på at du er klar for å gå tilbake til vanlig trening.

Relaterte artikler:

Skjelven etter trening

Trening etter influensa

Om forfatteren

Legg inn kommentar

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds


Nytt sosialt nettverk for skilte og single foreldre


INNSPURT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds
00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

20-50% RABATT!

INNSPURT!

OPPTIL 40% RABATT!

20-50% RABATT!