Kyllingsalat med erter fetaost og mint

0
147
Kyllingsalat med erter fetaost og mint

Lær hvordan du kan lage en kyllingsalat rik på proteiner. Perfekt som lunsj eller et lett måltid etter løpetrening for å restituere raskere!

Gir 4 porsjoner
Tidsbruk: 15 minutter

Dette kan være en perfekt lunsj etter en kjølig løpetur om høsten. De søte, sprø ertene, syrlig feta ost og frisk mint, er en fin sammensetning av farger og konsistens. Erter er en god kilde til vitamin C. En kopp gir deg 100 prosent av ditt daglige behov av oksidanter. Kombinere med fullkornsbrød, og du har et komplett måltid for best mulig restitusjon etter løpeturen.

Ingredienser

Dressing

2 ss sitronjuice
½ ts salt
1 dl fløte
Urtekrydder

Salat

1 kopp erter
3 små vårløk
100 gram fetaost
¼ kopp friske mintblader
200 gram kyllingfilét
230 gram cherry tomater
1 avocado i skiver
2 hjertesalater, oppkuttet
2 reddiker i skiver

Slik gjør du

For å lage dressingen

Blande sitronjuicen og salt i en liten krukke med lokk. Rist lett for å løse opp saltet. Ha i fløte og urter, og rist for å blande. Smak til med urtekrydder.

For å lage salaten

Kok opp erter i 1-2 minutter. Etter oppkok heller du ertene opp i en bolle iskaldt vann. Blande erter, hjertesalat, vårløk, fetaost, kylling eller kalkun, tomater, avocado og reddiker i en stor bolle. Dressingen kan lagres i en lukket beholder i kjøleskapet inntil en uke.

Næringsinnhold

399 kalorier, 15 g karbohydrater, 6 g fiber, 40 g protein, 20 g fett, derav 8g mettet fett, 441 mg sodium.

Relaterte artikler:

Saftig Thai biffsalat med mint

Nydelig søtpotetsalat med spinat og bacon

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her