Kvalme kjerringråd

Medisiner mot kvalme kan ha negative bivirkninger, og bør i det lengste unngås. Lær mer om kjerringråd mot kvalme, uten medisiner.

Kvalme er noe folk flest er kjent med. Det er aldri hyggelig og kan oppstå i en rekke situasjoner, blant annet når du gravid og er ute og reiser. Legemidler mot kvalme brukes ofte for å lindre det. Dessverre kan slike medisiner ha negative bivirkninger i seg selv, og bør i det lengste unngås.

Kjerringråd mot kvalme

Her er kjerringråd som hjelper deg å bli kvitt kvalme uten å bruke medisiner. Kvalme er noe folk flest er kjent med. Det er aldri hyggelig og kan oppstå i en rekke situasjoner, inkludert graviditet og reise.

00
Months
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds

Her er råd som kan hjelpe deg å bli kvitt kvalme uten å bruke medisiner.

Ingefær

En daglig dose ingefær kan være et effektivt alternativ til medisiner mot kvalme i en rekke situasjoner, inkludert under graviditet og etter cellegift eller en operasjon.

Peppermynte aromaterapi

Luktende peppermynteolje ved begynnelsen av kvalmen kan bidra til å redusere symptomene dine.

Akupunktur

Akupunktur og akupressur er to vitenskapelig velprøvde teknikker for å redusere kvalme.

Sitron

Sitruslukt, enten det er fra en sitron eller fra butikkkjøpte eteriske oljer, kan bidra til å redusere graviditetsrelatert kvalme.

Pusteteknikker

Spesifikke kontrollerte pusteteknikker er et gratis og effektivt hjelpemiddel mot kvalme.

Krydder

Enkelte krydder kan redusere hyppigheten eller alvorlighetsgraden av kvalme. Imidlertid kan store doser være nødvendig, og flere studier er nødvendig for å bekrefte disse effektene.

Avslapningsteknikker

Å slappe av i muskulaturen, enten det er gjennom massasje eller andre teknikker, kan bidra til å lindre kvalme.

Vitamin B6

For gravide som opplever kvalme, er vitamin B6 et trygt og potensielt effektivt alternativ som kvalmemedisin.

Andre tips for å redusere kvalme

I tillegg til tipsene ovenfor, kan noen få andre anbefalinger redusere sannsynligheten for kvalme, eller bidra til å lindre symptomene. De vanligste inkluderer:

  • Unngå krydret eller fet mat: Et mildere kosthold som består av mat som bananer, ris, eplemos, kjeks eller bakte poteter kan lindre kvalme og redusere sannsynligheten for urolig mage.
  • Ha protein til måltidene dine: Proteinrike måltider kan bekjempe kvalme bedre enn måltider med mye fett eller karbohydrater.
  • Unngå store måltider: Å velge mindre, hyppigere måltider når du føler deg kvalm, kan bidra til å redusere symptomene dine.
  • Hold deg oppreist etter at du spist: Noen mennesker har større sannsynlighet for å få oppstøt eller blir kvalme hvis de legger seg i løpet av 30 til 60 minutter etter et måltid.
  • Unngå å drikke under måltider: Å drikke væske sammen med måltider kan øke følelsen av metthet, noe som kan forverre kvalme hos noen individer.
  • Hold deg hydrert: Dehydrering kan forverre kvalme. Hvis kvalmen er ledsaget av oppkast, må du erstatte de tapte væskene med elektrolyttrike væsker som mineralvann, grønnsaksbuljong eller en sportsdrikk.
  • Unngå sterk lukt: Disse kan forverre kvalme, spesielt under graviditet.
  • Unngå jerntilskudd: Gravide kvinner med normale jernnivåer bør unngå å ta jerntilskudd i første trimester, fordi de kan forverre følelser av kvalme.
  • Trening: Aerob trening og yoga kan være spesielt nyttige måter å redusere kvalme hos noen individer.

Det er verdt å merke seg at de fleste av disse siste tipsene bare støttes av anekdotisk bevis. Når det er sagt, utgjør de liten risiko og kan være verdt å prøve.

Når du skal oppsøke lege

Kvalme kan skje i mange situasjoner og får deg ofte til å føle deg elendig. Kjerringrådene mot kvalme ovenfor kan bidra til å redusere kvalme uten å bruke medisiner. Når det er sagt, hvis kvalmen din vedvarer, bør du absolutt søke ytterligere råd fra fastlegen din.

Relaterte artikler:

Når er kvalmen verst gravid

Kjerringråd mot magesår

Om forfatteren

Legg inn kommentar