Kutt ut sukker og gå ned i vekt

Bare å kutte ut sukkerholdige drikker vil mest sannsynlig få deg ned i vekt. Lær mer om hvordan du skal kutte ut sukker og gå ned i vekt!

Sukkeravhengighet

Du er godt avhengig av det, sukker. Hvis du ikke merker avhengigheten, kommer det mest sannsynlig av at du hele tiden putter innpå noe søtt, uten at du kanskje er klar over det en gang. Å kutte ned på eller kutte ut sukker for godt er sannsynligvis det smarteste valget du kan ta, med tanke på egen helse. Forskere kan være uenige om mye, men at raffinert sukker er sunt, er de fleste enige om? Så hvordan kutte ut sukker? Du kan med relativt enkle grep redusere sukkerinntaket drastisk. Du bør ha som mål å kutte ut åpenbare kilder til raffinert sukker, og være bevisst på sukkerinnhold i matvarer du kjøper i butikken.

Hvordan kutte ut sukker

Første steg er å kutte ut kilder som åpenbart inneholder mye sukker. Første steg er å kutte ut sukkerholdige drikker, også juice. Juice kan faktisk inneholde enda mer sukker en brus! Å kutte ut sukkerholdige drikker vil sannsynligvis føre til at du går ned i vekt, uavhengig av hva du gjør med kostholdet ditt ellers. Når du drikker brus eller andre drikker med høyt sukkerinnhold, inneholder det masse tomme kalorier. Forskning har vist at sukker faktisk frarøver kroppen viktige vitaminer og mineraler. I tillegg vil alle overflødige kalorier lagre seg som fett på kroppen. Neste steg er å kutte ut eller redusere inntaket av matvarer med høyt sukkerinnhold. Det kan være syltetøy, kaker, godteri andre matvarer med høyt sukkerinnhold. Det kan være en veldig krevende, men ikke umulig oppgave å kutte ut alle matvarer med raffinert sukker. Du vet likevel om de aller fleste matvarer med høyt sukkerinnhold, og da kan du kutte ut eller redusere inntaket av disse.

Når du kutter ut sukker, er det viktig at du sørger for å holde blodsukkeret stabilt. Gjør du ikke det vil søtsuget raskt melde seg. Når du kutter ut åpenbare kilder til sukker, bør du erstatte noe av denne maten med noe annet. Øk inntaket av frukt og bær. De inneholder naturlig fruktsukker, og kan bidra til å dempe sukkersuget. Drikk mye vann, og noe te og kaffe. Det er viktig å unngå å bli veldig sulten, fordi automatisk vil trigge søtsuget ditt. Sørg derfor å spise regelmessige måltider med sunn mat, og ha frukt og tørket frukt som snacks mellom måltidene. Proteinrik mat kan bidra til å holde deg mett lenger. Nok søvn er viktig for god appetittregulering. Stress kan føre til søtsug eller mattrang og påvirke spiseatferden. 

Du vil gå ned i vekt når du kutter ut sukker

Du vil garantert gå ned i vekt hvis du kutter ut sukker, men det forutsetter at du ikke innfører andre usunne matvaner, eksempelvis fet og usunn mat. Men i teorien kan du holde deg til det kostholdet du hadde fra før av, med den forskjellen at du kutter ut sukker.

Tips for å kutte ut sukker

  • Kutt ut sukkerholdige drikker først, også juice
  • Kutt ut matvarer du vet har høyt sukkerinnhold
  • Erstatte matvarene du kutter ut med sunne alternativer
  • Spis mye frukt, bær, grønnsaker og annen sunn mat, og spis regelmessig
  • Drikk mye vann
  • Få nok søvn
  • Ikke erstatte sukkerrik mat med annen usunn mat

Hold ut, ikke gi deg!

ikke gi hvis du sprekker. Det vil mer være normalen enn unntaket. Registrere hva du sliter mest med å kutte ut når det gjelder mat med mye sukker. Prøv å ha en gradvis avvenning av dette. Hovedregelen er imidlertid at du kutter ut sukkerholdig mat, ikke trapper ned gradvis, noe som bare blir seigpining.

Relaterte artikler:

11 tips for hvordan unngå søtsug

Frukt og bær når du trener

Om forfatteren

Legg inn kommentar