Kruskakli gluten

0
508
Kruskakli gluten
Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE

7 990,-

5 990,-

X-ERFIT

RUN 100 TREDEMØLLE!

SPAR KR 2000,-Kruskali er en av de tre korn som inneholder gluten. Lær mer om gluteninnhold i kruskakli, og hvordan identifisere det i matvarer.

Kruskali gluten

Det inneholder et protein kalt secalin, som er en form for gluten. Derfor er all mat som inneholder rug som ingrediens definitivt ikke trygg med tanke på glutenfritt kosthold. Rug brukes ofte i brød i Europa, spesielt i Tyskland og i østeuropeiske land. I bakevarer som bruker mel, finner du hovedsakelig rug i sandwichbrød. Det er vanlig i Tyskland og i østeuropeiske land å bruke rugmel i brød med karvefrø og i pumpernikkelbrød. I tillegg inneholder kjeks og knekkebrød ofte rug, og de produktene som også gjør det er utenfor grensen for noen med cøliaki eller ikke-cøliaki glutenfølsomhet.

Rugmel er tettere enn hvetemel og gir et tyngre brød. På grunn av dette er rugmel ofte kombinert med hvetemel i bakevarer. Dette gir bakevarene smaken av rug (som er mer karakteristisk enn hvete), men gjør dem ikke så tunge at de er usmakelige.

Identifisere rug på matetiketter

Lover for merking av mat krever at matprodusenter oppgir hveteingredienser på matmerkene. Imidlertid krever ikke lovgivning om matmerking at det skal offentliggjøres gluten på etiketter. Hvis et produkt inneholder rug, men ikke hvete, er produsenten ikke pålagt å offentliggjøre rug i ingredienslisten. Imidlertid vil produsenter generelt ønske at du skal vite at det er rugmel eller rugkorn i et produkt, siden det anses å være en førsteklasses ingrediens, og det gjør produktet (vanligvis brød eller kjeks) mer attraktivt. Derfor, hvis du ser omtale av rug (eller dets latinske navn, sekalt) på en etikett, bør du unngå dette produktet. I tillegg er triticale, en hybrid av rug og hvete. Den inneholder også gluten, så unngå produkter som inneholder triticale, sammen med alt som inneholder hvete eller rug.

Artikkelen fortsetter etter annonsen fra X-LIFE


Relaterte artikler:

Gluten i potet

Hva inneholder gluten

Annonse fra MILRAB