I RABATT PÅ SPORTSKLOKKER!

40%

FÅ OPPTIL

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

Krom og vekttap

Krom er et mineral, også beskrevet som et essensielt sporelement. Den kommer i to hovedformer, heksavalent og trivalent. Lær mer om krom og vekttap.

3 374,-

5 999,-

-44%

GARMIN

Forerunner 745

GARMIN

Epix Gen 2

-23%

10 299,-

7 942,-

Hva er fordelene med krom?

RAB

Pulsar Pro

4 399,-

-43%

-40%

3 299,-

1 995,-

Se hele utvalget!

RAB 

Alpine Pro Wmns

2 499,-

999,-

SWEET PROTECTION

Supernaut PrimaLoft 

1 999,-

-50%

-50%

1 499,-

749,-

Se hele utvalget!

SWEET PROTECTION

Supernaut Windblock 

Krom spiller en viktig rolle i glukosemetabolismen. Det er også en viktig del av balansen som hindrer insulinresistens. Tidlig forebygging kan i stor grad redusere risikoen for type to diabetes.

Krom absorberes ikke lett. Krommangel har vært et problem for mange mennesker som ikke opprettholder et sunt kosthold. Det er også et problem med eldre mennesker som ikke kan absorbere næringsstoffer like effektivt.

Noen av symptomene på krommangel kan være:

  • angst
  • utmattelse
  • problemer med blodsukkermetabolismen
  • endret kolesterolmetabolisme
  • forsinket evne til å helbrede
  • aterosklerose
  • vekstavvik hos små barn

1 359,-

2 099,-

-35%

GARMIN

Forerunner 45

GARMIN

Fenix 6X Pro Solar

10 199,-

Det daglige anbefalte inntaket av krom er 25 mikrogram. Det finnes i brokkoli, kalkunbryst, rødvin, grønne bønner og poteter, for å nevne noen. Et sunt kosthold med magert kjøtt, korn og grønnsaker kan gi den nødvendige balansen.

Mange vil hevde at mineralutarmingen av jorda, eller den bearbeidede matindustrien, har redusert mengden krom som er tilgjengelig i matforsyningen vår. Selv om vi tar sunne matvalg, kan vi fortsatt ikke få det antallet næringsstoffer vi trenger. Det kan være nødvendig å supplere krom dersom dette er tilfelle.

Krompikolinat er den vanligste formen for tilskuddet. Picolinate, pikolinsyre, er en naturlig chelator. Det lar mineralet absorbere bedre ved å omgi det med en rekke nøytrale molekyler, som vil tillate det å passere inn i cellemembranen. Det leverer det trygt for kroppen å bruke det riktig.

Krom kommer også i et glycinat. Det er ikke så vanlig å finne som pikolinat. Kromglycinat er bundet til aminosyren glycin. Som leverer på samme måte som pikolinat. Glycin lages av kroppen som en del av vårt DNA.

En annen form er kromnikotinat. Nikotinat er et salt eller en ester av vitamin B-komplekset. Dette er ikke like utbredt i butikker, men kan finnes på nettet. Den inneholder en form for niacin.

Picolinat, glycinat og nikotinat er alle leveringssystemer som hjelper krom med å komme inn i cellemembranene. Uten dem ville krom blitt forhindret i å komme inn på grunn av dets positive ioniske tilstand. Det er ingen definitiv test for å bevise at en er overlegen de andre.

Uansett hvilken form som velges er fordelene de samme. Kroppsbyggere og idrettsutøvere opplever forbedret ytelse. Personer som lider av type to diabetes eller insulinresistens har rapportert normaliserende effekter og noen tilfeller reversering. Forbedringer i endotelfunksjonen er rapportert. I tillegg ble forbedringer i kolesterolnivåer, biomarkører for oksidativt stress og aterosklerose rapportert i en 2017-studie.

I tillegg har det blitt gitt for å behandle akne, polycystisk ovariesyndrom, Turners syndrom, bipolar lidelse, schizofreni, reaktiv hypoglykemi og hos eldre mennesker for å redusere mental tilbakegang. Enten du velger krom for vekttap eller andre helsemessige fordeler, er det viktig å inkludere det i et sunt kosthold. Det anbefales ikke å ta mer enn 1000 mcg per dag.

Det er et sporelement fordi vi ikke trenger mye av det for å utføre oppgavene det er designet for å gjøre. Mangelen på krom kan påvirke evnen til å gå ned i vekt.

Hvordan kan krom hjelpe med vekttap?

Det er folk som trener og ser lite eller ingen resultater. Treningsregimet er kanskje ikke årsaken. Det kan være en dypere årsak på cellenivå. Et vanlig problem er insulinresistens. Insulinresistens kan føre til en prediabetisk tilstand og til slutt type to diabetes. En av hovedårsakene er mangelen på krom i kosten.

Et sunt kosthold følger alltid med et treningsprogram. Det er flott å være godt trent. Enda viktigere er det viktig å gi de næringsstoffene kroppen din trenger.

Når kroppen har riktig ernæringsbalanse, kan den yte på optimale nivåer. Riktig drivstoff hjelper til med å reparere musklene. Det kan også redusere sult. Å få i seg de riktige næringsstoffene kan føre til at kroppen slutter å søke mat for å fylle tomrommet.

Krom er et av de essensielle næringsstoffene som kroppen trenger. Å spise sunn mat er bra, og det blir meningsløst hvis kroppen ikke klarer å utnytte den til energi. Krom har en spesifikk jobb å bidra til denne prosessen.

RABATT PÅ GARMIN SPORTSKLOKKER!

20-40%

Når vi spiser gjør fordøyelsessystemet vårt maten om til glukose. Glukosen er den viktigste drivstoffkilden til hver celle i kroppen vår. Når det er brutt ned, blir det sendt inn i blodet for å mate cellene våre. Bukspyttkjertelen produserer insulin for å hjelpe cellene med å absorbere glukosen. Insulinets jobb er å få glukosen ut av blodet inne i cellen. Mer glukose i blodet øker mengden insulin som trengs for å behandle den. Insulintopper skjer når vi spiser for å regulere mengden glukose som sirkulerer gjennom blodet.

For mye glukose i blodet kan forårsake skade på blodårene. Det forårsaker oksidativt stress. Denne typen skade kan føre til aterosklerose. Det er grunnen til at personer med diabetes har økt risiko for hjertesykdom og hjerneslag.

For mye sirkulasjonsglukose kan også skade nerver. Det er grunnen til at personer med ukontrollert diabetes opplever nevropati. Glukosen avskjærer evnen til nervenes evne til å sende signaler. Insulin og krom samarbeider med andre grunnstoffer for å forhindre slik skade. De må begge fungere skikkelig for å forhindre ødeleggelsen som fri glukose kan forårsake. De er avhengige av hverandre for å få jobben gjort.

Når glukosen er på linje med en celle, venter den med å komme inn. Insulinet kommer med og åpner døren slik at glukosen kan komme inn. Det er i dette øyeblikket krom begynner å fungere. Krom binder seg til glukosetransportøren og skyver glukosen inn i døren. Hvis det ikke er krom eller ikke nok i kroppen, fortsetter glukosen bare å sitte ved døren. Den flyter rundt i blodet og venter på å komme inn. Kroppen vil etter hvert nedgradere reseptoren.

Når mer mat inntas, dannes mer glukose. Problemet er sammensatt. Kroppen tror den ikke har nok insulin til å åpne døren for glukosen. Bukspyttkjertelen mottar signalet. Det gir mer. Økningen av insulin i blodstrømmen sender et signal som øker behovet for mer glukose. Personen har lyst på sukker for å rette opp balansen. Når mer sukker spises, produseres mer insulin. Det er en ond sirkel. Insulinresistens er et vedvarende problem med få eller ingen symptomer. Det kan ta lang tid før personen vet at det er et problem.

Det overskytende insulinet i kroppen utfører en annen oppgave. Hvis mengden glukose ikke reduseres av tilstedeværelsen, instruerer insulin kroppen om å lagre den som fett. Det er insulin som holder vakt over fettlagringen og signaliserer når det skal frigjøres.

Riktig mengde krom i kroppen kan forhindre denne onde sirkelen fra begynnelsen. Hvis krom var tilgjengelig, ville insulinet åpne døren og krom ville hjelpe til med å eskortere det inn. Der ville glukosen gi drivstoff til cellene slik den ble designet.

Insulinet ville reduseres i blodet fordi glukosenivået ville falle tilbake til det normale. Sukker- og karbohydratsuget vil avta, og vekttap kan oppstå.

Krom og vekttap

Krom er avgjørende for vår evne til å metabolisere karbohydrater, fett og sukker. Det er mange andre påstander som studeres. Den vanligste bruken er å regulere blodsukkeret og løse insulinresistens.

Insulinresistens har nylig blitt funnet som en forutsetning ved mange sykdommer. Alzheimers sykdom regnes av noen som type tre diabetes. Inntil nylig var det ikke kjent at insulinresistens kan skje i hjernen. Det er en forløper til demens og hjerneslag. Det er også en studie som involverer glaukom. Krom har vist seg å forhindre glaukom på noen nivåer. Flere tester må fullføres for å bevise påstanden.

Krom er et flott supplement for vekttap og lang levetid. Det legges ofte til kroppsbygging og atletisk diett. Krom øker effektiviteten til insulin som igjen regulerer aminosyreabsorpsjonen.

Når kroppen vår har verktøyene den trenger for å gå tilbake til en sunn tilstand, reagerer den. det er ikke uvanlig å se betydelig vekttap den første uken av et sunt kosthold som inneholder krom. Forbedringen i metabolsk helse kan drive ut vann og forbrenne fett raskere.

Relaterte artikler:

Krom bivirkninger

Krom mot søtsug

Referanser

Om forfatteren

PÅ TEKSTIL OG SKO!

50%

SPAR OPPTIL

60%

SKALLJAKKER

DUNJAKKER

TURBUKSER

SPAR

OPPTIL

LUKK

19 990,-

14 990,-

Momas Jason 2022
250w Bewo - GRATIS FRAKT!

-25%

Norges mest solgte el-sykkel!

LUKK

50%

PÅ TEKSTIL OG SKO!

SPAR OPPTIL

LUKK

40-90%

RABATT PÅ KJENTE MERKEVARER!

GJØR ET KUPP!

LUKK

5 499,-

3 849,-

ARC'TERYX Magnus Coat herre

-30%

LUKK

6 999,-

4 899,-

ARC'TERYX Beta SV

-30%

LUKK

1 499,-

899,-

RAB Torque - turbukse dame

-40%