Kremet salat av grønn og rød kål

Lær hvordan du kan lage en rimelig og god salat av grønn og rød kål, som har lavt kaloriinnhold og er mettende.

Gir 12 porsjoner
Tidsbruk: 1 time og 10 minutter (inkluderer tid til nedkjøling)

Ved å bytte ut fete majones og heller ved hjelp av lettyogurt og lettmelk kutter du ned på fettet i denne kålsalaten. Hvis du har en foodprosessor, kan du raskt finkutte kålen i den.

Ingredienser

1 liten grønn kål strimlet
¼ liten rødkål strimlet
2 gulrøtter, revet
2 selleri, terninger
½ kopp naturell yoghurt
½ kopp lettmelk (eller skummet)
2 ss eplecidereddik
2 ts sukker
2 ts Dijon sennep
¼ ts sellerifrø
¼ ts salt
1⁄8 ts rød pepperflak

Slik gjør du

I en stor bolle, blande grønn og rød kål, gulrøtter og selleri. I en blender eller matprosessor, mikse yoghurt, lettmelk (eller skummet), eddik, sukker, sennep, sellerifrø, salt og pepperflak. Bland eller prosessere til den er jevn. Hell over grønnsakene. Bland godt og sett i kjøleskap i minst 1 time før servering.

Næringsinnhold

52 kalorier, 10 g karbohydrater, 3 g fiber, 2 g protein, 1 g totalt fett, 0 g mettet fett, 124 mg natrium.

Relaterte artikler:

Potetsalat med mint

Asiatisk nudelsalat med egg og peanøttdressing

Om forfatteren

Legg inn kommentar