Lær hvordan du kan lage en rimelig og god salat av grønn og rød kål, som har lavt kaloriinnhold og er mettende.
Gir 12 porsjoner
Tidsbruk: 1 time og 10 minutter (inkluderer tid til nedkjøling)
Ved å bytte ut fete majones og heller ved hjelp av lettyogurt og lettmelk kutter du ned på fettet i denne kålsalaten. Hvis du har en foodprosessor, kan du raskt finkutte kålen i den.
Ingredienser
1 liten grønn kål strimlet
¼ liten rødkål strimlet
2 gulrøtter, revet
2 selleri, terninger
½ kopp naturell yoghurt
½ kopp lettmelk (eller skummet)
2 ss eplecidereddik
2 ts sukker
2 ts Dijon sennep
¼ ts sellerifrø
¼ ts salt
1⁄8 ts rød pepperflak
Slik gjør du
I en stor bolle, blande grønn og rød kål, gulrøtter og selleri. I en blender eller matprosessor, mikse yoghurt, lettmelk (eller skummet), eddik, sukker, sennep, sellerifrø, salt og pepperflak. Bland eller prosessere til den er jevn. Hell over grønnsakene. Bland godt og sett i kjøleskap i minst 1 time før servering.
Næringsinnhold
52 kalorier, 10 g karbohydrater, 3 g fiber, 2 g protein, 1 g totalt fett, 0 g mettet fett, 124 mg natrium.
Relaterte artikler: