Kosthold og trening ved lavt stoffskifte

Det finnes måter du kan øke forbrenningen når du har lavt stoffskifte. Lær hvordan du kan øke stoffskiftet gjennom kosthold og trening.

ANNONSØRINNHOLD FRA MILRAB |

Kosthold og trening ved lavt stoffskifte

Stoffskiftet til en person er hastigheten som kroppen deres forbrenner kalorier for energi. Stoffskifte avhenger av en rekke faktorer, inkludert alder, kjønn, kroppsfett, muskelmasse, aktivitetsnivå og genetikk. Mens en person ikke har kontroll over de genetiske aspektene ved stoffskiftet, er det noen måter å hjelpe til med å fremskynde hastigheten som kroppen bearbeider kalorier når du har lavt stoffskifte.

I denne artikkelen vil du lære måter du kan øke stoffskiftet ditt.

Spise til faste tider

Å spise til faste tider kan hjelpe noen å øke stoffskiftet. Kroppen er avhengig av balanse og regelmessighet. Å spise på faste tider kan bidra til å opprettholde metabolsk balanse. Ellers, hvis en person spiser mye, og går i lengre perioder uten å spise, kan det hende at kroppen forbrenner kalorier saktere og lagrer flere fettceller. Ved å spise til faste tider, kan en person redusere denne tendensen. Ideelt sett bør en person spise flere små måltider eller snacks med 3 eller 4 timers mellomrom.

Spise nok kalorier

Noen mennesker hopper over måltider som en måte å gå ned i vekt på. Imidlertid kan dette påvirke stoffskiftet negativt. Å spise for få kalorier kan føre til at personens stoffskifte går ned, slik at kroppen kan spare energi. Voksne kvinner trenger mellom 1600 og 2400 kalorier om dagen, avhengig av deres fysiske aktivitetsnivå, og menn trenger mellom 2000 og 3000.

Drikke grønn te

Selv om studier ikke har bevist det endelig, tyder en del forskning på at ekstrakt av grønn te kan spille en rolle i å fremme fettmetabolisme. Grønn te kan være et godt alternativ til sukkerholdige juice, og å drikke det kan bidra til å sikre at en person får i seg nok vann i løpet av dagen. Mens de metabolske fordelene ikke er sikre, kan 1-2 kopper om dagen være et sunt supplement til et balansert kosthold.

Gjennomføre motstandstrening

Motstandstrening kan gi høyere stoffskifte. Styrketrening hjelper med å bygge muskler, noe som kan øke metabolismen. Muskelmasse har høyere metabolsk hastighet enn fett, noe som betyr at muskelmasse krever mer energi for å opprettholde. Kroppen mister naturlig nok muskler når den eldes. Regelmessig motstandstrening kan bidra til å motvirke denne effekten. Motstandstrening kan innebære å løfte vekter og gjøre øvelser som bruker kroppen som vekt, eller motstandsbånd for å bygge muskler.

Drikke nok vann

Å holde seg hydrert er viktig for at kroppen skal fungere på sitt beste. Vann er nødvendig for optimalt stoffskifte, og det kan hjelpe en person med å miste vekt. En studie fant at å legge 1,5 liter vann til det vanlige daglige forbruket av vann, reduserte gjennomsnittsvekten og kroppsmasseindeksen i en gruppe overvektige kvinner i alderen 18–23 år.

Redusere stress

Stress påvirker hormonnivået, og det kan føre til at kroppen produserer mer kortisol enn vanlig. Kortisol er et hormon som hjelper til med å regulere appetitten. I 2011 fant forskere unormale kortisolnivåer hos mennesker som opplevde spiseforstyrrelser. Spiseforstyrrelser, inkludert kostholdsbeherskelse og visse vektproblemer, kan føre til usunne spisemønster, som kan forstyrre stoffskiftet. Stress er også nært knyttet til søvnkvaliteten, som kan påvirke stoffskiftet.

Gjennomføre treningsøkter med høy intensitet

I likhet med styrketrening kan høyintensiv intervalltrening (HIIT) øke stoffskiftet. En person kan ha fordel av å legge elementer av begge deler til en treningsøkt. HIIT er et alternativ til kardiotrening med moderat intensitet. Løping, svømming eller sykling kan være trening du gjennomfører med moderat intensitet. I stedet kan det hjelpe å prøve en treningsrutine som involverer vekslende perioder med høyere intensitet og trening med lavere intensitet. Dette kan innebære sprinting i 1 minutt og deretter gå i 2 minutter.

Få mye søvn

Når en person får for lite søvn, frigjør kroppen et hormon, ghrelin, som kan få en person til å føle seg sulten. Det frigjør også mindre leptin, et hormon som hjelper en person til å føle seg mett. Å få nok søvn kan bidra til å sikre at disse hormonene forblir balanserte. Dette kan forhindre en person i å overspise. Mens riktig søvnmengde varierer mellom individer, tyder forskning på at voksne trenger minst 7–8 timer per natt.

Få nok B-vitaminer

Bananer er en god kilde til B-vitaminer. B-vitaminer spiller en viktig rolle i stoffskiftehastigheten. Noen viktige B-vitaminer inkluderer B1 (tiamin), B2 (riboflavin) og B6 (pyridoksin).

B-vitaminer er i mange matvarer, inkludert:

  • bananer
  • bakte poteter
  • egg
  • appelsinjuice
  • peanøttsmør
  • erter
  • spinat
  • fullkornsmat

Relaterte artikler:

Lavt stoffskifte menn

Lavt stoffskifte vekttap

Om forfatteren

Legg inn kommentar