Kortintervall i skogsløype

Kortintervall i skogsløype. Treningsøkta ble gjennomført med raske kortintervaller med korte pauser i kupert terreng.

Trene kortintervaller

Kortintervaller i denne sammenhengen er periodevis løping med høy intensitet, som strekker seg over kort tid eller distanse. Pausene mellom hvert intervall skal være korte. Korte intervaller blir gjerne løpt med høy intensitet, rundt anaerob terskel, eller noe under. Kortintervaller kan bli løpt i flatt terreng eller ulendt terreng, eller bakkeintervaller som motbakketrening. Løping av kortintervaller er noe også nybegynnere i løping raskt kan komme i gang med etter å ha startet opp med løping.

Mål med denne treningsøkta

Målet med denne treningsøkta var å opprettholde og opparbeide meg hurtighet. Dette er viktig for meg selv om Ringeriksmaraton er ferdig for en drøy måned igjen, og jeg er godt i gang med opptreningen til neste års maraton.

Gjennomføring av kortintervaller i skogsløype

Kortintervallene ble gjennomført i lett kupert skogsløype som var periodevis flat og lett kupert. Dette var ikke krevende terreng, men underlaget besto i mye løs pukk.

Følgende ble gjennomført denne treningsøkta:

Evaluering av treningsøkt med kortintervaller

Det som i utgangspunktet skulle være en treningsøkt der jeg løper kontrollert gjennom alle intervallene ble en ganske hard økt, i hvert fall frem til jeg hadde løpt 15 repetisjoner. Selv om intensiteten lå greit på mellom 83-85 prosent av makspuls, gjorde det vondt første halvdel av intervalltreningen, og jeg vurderte å kutte ned til 20 i stedet for 30 intervaller. Men litt før halvveis skjedde det noe. Jeg kviknet til igjen, og beina og kroppen begynte å fungere bedre. De siste 15 intervallene ble løpt raskere og helt kontrollert.

Læring av denne treningsøkta

Lærdommen av denne treningsøkta er enkel, men likevel viktig. Selv om kroppen tilsynelatende ikke fungerer i det hele tatt, prøv likevel å fortsette. Senk heller tempoet på intervallene, hvis det er det du trener. Jeg opplever at det enkelte ganger kan ta lang tid for kroppen kommer skikkelig i gang, men når jeg først kommer i gang, kan jeg holde på lenge. Noen ganger kan det være at dagsformen ikke er bedre, men ofte trenger kroppen bare litt mer tid for å fungere optimalt. Herlig!

Relaterte artikler:

Kortintervall for nybegynnere

Løping for nybegynnere

Om forfatteren

Legg inn kommentar