Kontinuitet når du trener for maraton

Å trene regelmessig med kontinuitet vil være en viktig suksessfaktor når du trener for maraton, og kan gjøre at du når ditt virkelige potensial som maratonløper.

KAMPANJER HOS MILRAB |

Kontinuitet er alfa og omega når trener for maraton

Det er ikke alltid at lange turer på 30-35 km har den effekten du ønsker. I hvert fall ikke hvis du har bygd opp treningsmengden over måneder, kanskje år, og til enhver tid trener på grensen eller kanskje over hva kroppen din tåler. For all trening du gjennomfører, er det kontinuitet som teller. Det å trene regelmessig, alltid, uansett. Kontinuitet i treningen når du trener for maraton er en suksessfaktor. Det å bygge opp treningsmengden gradvis over en lenger periode er det som gjør en 5 km løper til en maratonløper. Tilsynelatende ubetydelige treningsøkter, eksempelvis der du trener rolig i 5 km, kan kanskje droppes fra treningsprogrammet ditt. Det kan de ikke. Alle treningsøkter er viktige og summen av disse vil bidra til din suksess som maratonløper. Løper du 5 km i rolig tempo, forbrenner du 300 kalorier, løser opp i muskulaturen og forbereder kroppen på en hard treningsøkt neste dag. Å følge opp det du har planlagt i treningsprogrammet ditt, dag for dag, uke etter uke og måned etter måned, vil gi de resultatene du ønsker. Kontinuitet i treningen vil være x-faktoren som gjør at du kan nå ditt virkelige potensial som maratonløper.

Trene på alt som gjør deg til en bedre maratonløper

Hensikten med å trene langturer er å forberede beina på belastningen det er å løpe et maraton, men også for å øke fettforbrenningen og gjøre kroppen mer effektiv i å lagre og omsette glykogen, samt øke din aerobe kapasitet og utholdenhet. En kritisk faktor for suksess når du løper maraton er å få i deg væske mens du løper, og finne den riktige kombinasjonen av vann, elektrolytter og næring du trenger for å holde det gående lenge. Du må øve deg på å drikke når du løper langt. Du vil ikke komme til drikkestasjoner underveis i løpet og finne ut at du ikke tåler sportsdrikken du får servert. Du må lære deg hva slags mat du bør spise dagene før du skal løpe maraton, og hva du skal spise på morgenen timer før maraton. Du bør gjennomføre testløp for å finne ut hva du tåler eller ikke tåler av mat og drikke før løpet og under løpet. Hvordan er det løpe sammen med tusenvis av andre løpere? Vil skoene gi deg gnagsår eller ikke? Prøve og feile under trening og løp som ikke er så viktige, så slipper du å gjøre disse feilene når du skal løpe maraton. Når du først har lagt en strategi for gjennomføring av maraton, hold deg til den. Ha tror på det.

Relaterte artikler:

Trene regelmessig

Ett steg tilbake og to frem når du trener for maraton

Om forfatteren

Legg inn kommentar