Kontinuerlig trening

Kontinuerlig trening utføres med en vedvarende intensitet, uten noen hvileperioder. Lær mer om kontinuerlig trening.

Kontinuerlig trening innebærer vanligvis aerobe aktiviteter som løping, sykling, svømming og roing. Disse aktivitetene bruker store muskelgrupper som utfører repeterende bevegelser over en lengre periode. Det kan utføres med lav, moderat eller moderat / høy intensitet avhengig av hva du vil oppnå fra treningen og ditt nåværende treningsnivå.

Hva er kontinuerlig trening bra for?

Kontinuerlig trening krever at kroppen din bruker oksygen til å produsere energi, noe som betyr at det vil forbedre luftveiene (lungene og puste) og også kardiovaskulærsystemet (hjertet). Det er bra å bygge kardiovaskulær utholdenhet, og ved å forbedre hjerte- og lungefunksjonen vil du være i stand til å takle daglige oppgaver mye lettere uten å bli andpusten. De av dere som ønsker å gå ned i vekt kan oppleve at kontinuerlig trening kan være veldig gunstig. Ettersom den bruker store muskelgrupper, betyr det at treningen forbrenner mye kalorier selv når den utføres med en relativt lett intensitet. Kontinuerlig trening kan også være terapeutisk og stressavlastende for noen som synes det hjelper dem å stresse ned fra arbeid eller familieliv, den tiden de utfører treningen.

Når skal du trene kontinuerlig?

Hvis du er nybegynner, er kontinuerlig trening en fin måte å bygge kardiovaskulær kondisjon før du går videre til mer avanserte treningsmetoder som intervaller eller høyt intensitetsintervalltrening (HIIT). Det er relativt enkelt å utføre, og trening med lite belastning som sykling eller trening med cross-trainer, er egnet for de som har overvekt eller ikke kan utføre jogging eller løping.

Ved å bruke en av de kardiovaskulære maskinene i treningsstudioet ditt kan du overvåke pulsen, og sørge for at du trener mellom 60-70% av din maksimale hjertefrekvens for å få mest mulig utbytte av treningen.

Bruk følgende ligning for å finne makspulsen din, og bruke den for å beregne pulsen du skal trene med:

  • (220 – Alder) x0,6 = 60% = Mål minimum hjertefrekvens
  • (220 – Alder) x0,7 = 70% = Maksimal hjertefrekvens

Eksempel på kontinuerlig trening på en sykkel:

  • 5-10 minutter oppvarming, opp til 60% makspuls.
  • Sykle 30 minutter på en stasjonær sykkel med 70% av makspuls
  • 5 minutters nedkjøling, slik at pulsen din kommer tilbake under 60% av makspuls

Relaterte artikler:

Løpetrening i sone 2 med lav intensitet

Hvordan trene med moderat intensitet

Nuffieldhealth.com

Om forfatteren