Kombinere løping på tredemølle med løping ute

Kombinere løping på tredemølle med løping ute. Lær hvordan du kan kombinere løping ute med løping på tredemølle for best mulig effekt.

Hvordan kombinere løping ute med løping på tredemølle

For å ha best mulig treningseffekt bør du kombinere mølletrening med løping ute. Å trene løping på tredemølle kan være meget effektiv utholdenhetstrening, og kan også bidra til at du blir en raskere løper. Tredemølle kan blant annet være effektivt for å trene deg opp til å holde en jevn, høy fart over tid. Det du mangler gjennom trening på tredemølle er frasparket. Du løper på et bånd i bevegelse, og det du gjør er å løfte beina for hvert steg, uten et skikkelig fraspark. Å trene utelukkende på tredemølle kan bidra til at du ikke får trent opp leggmuskulaturen i stor nok grad, noe du vil merke godt hvis du har trent en lenger periode på mølle. Derfor bør du kombinere løping på tredemølle med løping ute, slik at du opprettholder styrken i leggmuskulaturen din.

Hvordan kombinere løping på tredemølle med løping ute

Hvis du liker å trene på mølle, og ønsker å ha hovedvekten av trening på den, kan du kombinere denne treningen med motbakketrening. Motbakketrening vil være en effektiv måte å styrke muskulaturen i legger og lår, og bidrar til at du opprettholder styrken i denne muskulaturen. Trener du utelukkende på mølle, bør du ha 1-2 treningsøkter ute, der du trener opp styrken i leggmuskulatur, og minst en av disse bør være motbakkeintervall. Ved å kombinere løping ute med løping med løping på tredemølle, vil du sikre best mulig treningseffekt.

Kombinere løping på tredemølle med løping ute

Få det beste ut av løping på mølle og løpetrening ute. Ved å kombinere løping ute med løping på tredemølle, får du veid opp for den største ulempen ved å løpe på mølle, som er manglende fraspark. Trene løping i motbakker for å få trent opp leggmuskulaturen.

Trene løping på tredemølle

Trene løping med bakkeintervaller

Om forfatteren

Legg inn kommentar